10. dec, 2015

Zorg over Zorg!

Het is kwart over acht in een sjieke club ergens in Nederland.
In de club is een bijeenkomst van alle toezichthouders, van de Nederlandse Zorgbedrijven. Spreker van die avond is Ronald Plassterk, minister van binnenlandse zaken. Langzaam komt hij het podium op.
Een brede grijns markeert zijn gezicht, en hij balt triomphantelijk zijn vuisten. Iedereen in de zaal staat op en geeft de minister een staande ovatie. Plassterk begint uitgelaten zijn betoog, “ het was even moeilijk, maar het is gelukt!” “Beste mensen we got it, het is gelukt!”
“De loonsverhoging in 2016 is aanstaande, en kan ons niet meer ontgaan!” “En wat hebben wij het verdiend, beste mensen!” “En wat hebben we er hard voor gewerkt!” De minster is net een gevierde popster, zo wordt hij toegejuigd!

De zaal staat helemaal op zijn kop en de minister wordt toegezongen.
Het is ook niet zomaar iets! Plassterk heeft er voor gezorgd dat de toezichthouders loonsverhoging krijgen, en niet 1, 2 of 3 procent!
Maar wel 100 procent! En dat is natuurlijk een prestatie van formaat.
Hier kun je als minister best trots op zijn!
Daar kunnen al die mensen die thuiszorg verlenen een puntje aan zuigen.
Wat een losers zijn dat, en nu moeten ze ook nog met minder tijd en geld hun werk doen. Ach dan lopen ze toch gewoon wat harder?
Want de toezichthouder die verdient zijn loonsverhoging! Deze mensen hebben het afgelopen jaar heel erg druk gehad.
En voor wat hoort wat tenslotte!

Als je toezichthouder bent, heb je het heus niet makkelijk, overal moet je rondkijken, en je moet het toezicht natuurlijk wel laten falen.
De thuiszorg organisatie moet failliet en de toezichthouder zijn zakken moeten gevuld!
En terecht, want het houden van toezicht is heel zwaar werk? Een toezichthouder wil in principe zijn werk goed doen. Maar dit kan niet, als je je werk goed doet lachen je collega’s je uit. Je kunt je niet meer op de golfbaan vertonen? Nee je mag het absoluut niet goed doen.
Kleineer je personeel, neem ze hun werktijd af, en die oude mensen?
Laat ze maar verrekken, moeten ze maar niet zo oud en behoeftig worden! Eigen schuld dikke bult.
Die loonsverhoging is dik verdient, en dat allemaal zonder moe te worden!

Loonsverhoging veel te duur? Leve de graaicultuur!


Eppo