23. dec, 2015

Meltdown!

Er is momenteel een ramp gaande, het is echt vreselijk maar we kunnen er niet omheen!
Het is te warm, waar vroeger Koning Winter regeerde, is nu Prins Klimaatverandering de baas. En we kunnen er helemaal niets aan doen?
Tja en dat is zielig voor de openlucht ijsbanen, ijs Sculpturen, en meer van dit soort dingen. Ze smelten waar je bij staat. Als je buitenloopt denk je toch ook helemaal niet aan schaatsen? Nee ik denk meer aan palmbomen en strand.
We moeten er maar mee leren leven, ons klimaat veranderd en we gaan meer de subtropische kant op. En dat betekend mooi weer, warme temperaturen en bijna geen winter.
Ik zeg waar kan ik tekenen? Ik vind de winter mooi, als het echt koud is!

Min 10 op de thermometer, en een lekker zonnetje, ja dan is het lekker om te schaatsen. Maar we moeten dit beeld gaan bijstellen, er komt lanzamerhand verandering, in wat men echt Hollands noemt!
Echt Hollands is vanaf nu, Pina Colada, Cocosnoten met een rietje erin, en een verse ananas zo van de plant.
Boerenkool met worst kan heus nog wel, en het is ook heus nog wel lekker als het niet koud is.
We moeten er maar aan wennen. Ik trek mijn winterkleren nog niet aan, veel te warm. T shirts zitten veel lekkerder met dit weer.

Maak u daarom niet druk als de ijssculpturen smelten, er staat zoveel tegenover. Rijen palmbomen langs de straat in plaats van die saaie Lindebomen. Mooie Oleanders in de bloemperken, weg met die suffe begonia’s. Allemaal Hollandse truttigheid!
Tropische uitstraling, dat willen wij in ons straatbeeld.
Dus ijsbaantjes en sculpturen ga maar naar Noorwegen of zo, want hier zijn jullie overbodig!
Ik zie het helemaal zitten, je kunt er wel tegen zijn maar je kunt niks doen, het klimaat veranderd nou eenmaal!
Ik zie het als volgt, nu is het onze beurt om een lekker warm klimaat te krijgen. Laat de kou nu maar eens een tijdje naar Afrika gaan!

Warm voor de tijd van het jaar? Heerlijk toch, we hebben het voor elkaar!

Eppo