28. dec, 2015

Met mate(n)!

Vrouwen vinden mannen die drinken met maten veel aantrekkelijker, dat las in een snel berichtje op internet.
Ik dacht bij mijzelf goed idee, en ben voor mijzelf een offensief begonnen.
Ik drink alleen nog maar met maten, als ik in een kroeg kom, positioneer ik mij op een strategische plek tussen mijn vrienden, en de leuke dames.
En dan? Nou mooi zitten en lekker drinken natuurlijk, heel veel drinken met mijn maten. Het eerste rondje is voor mij, een na een aantal rondjes ben ik de tel al volledig kwijt.
Ik kijk om mij heen, het lijkt wel of de dames langzamerhand interesse beginnen te krijgen. Vooral die ene leuke blonde kijkt de hele tijd naar mij.

Nog maar een rondje bier met mijn maten, het word steeds gezelliger en leuker. Mijn stem verheft zich nu geregeld, als ik probeer om boven de herrie uit te komen. Echt het is zo gezellig hier.
En de dames kijken nu vaker en veel langer naar mij.
Ik lach ze toe en aan hun reactie meen ik te herkennen, dat ze mij wel zien zitten. Ik durf nu ook wat meer, zal ik die leuke aanspreken?
Nee nog niet, ik speel hard to get vanavond, dan gaat het zeker lukken.
De bestelling staat klaar op de bar, ik maak aanstalten om hem op te gaan halen. Blijf jij maar zittten jochie, lacht een van mijn maten anders gaat niet goed! Wat hij daarmee bedoelt ontgaat mij een beetje.

Ik denk er niet meer over na als ik mijn neus weer in een verse schuimkraag laat zakken. Ze smaken echt steeds lekkerder.
Het is echt mijn avond en ik geniet met volle teugen!
Ik doe Donald Duck na door heel hard Kwekkwekkwekwek te roepen, met hezelfde gekke stemmetje schreeuw ik,” who’s youre daddy, who’s youre daddy.” Met mijn heupen maak ik obscene gebaren, waarom ik zelf nog het hardst moet lachen.
Ik ben nu op het punt gekomen waarop ik alles durf, ik sta op en loop naar het meisje van mijn dromen. Ik vermoed in een rechte lijn, maar schijn bedriegt. Met mijn beste openingszin begin ik te praten, een walm van bier, tosti en zigeunersaus komt uit mijn mond!
Het meisje kijkt mij radeloos aan en zegt iets, ik versta haar niet en buig naar voren. Door de herrie hoor ik haar echt niet, en ik zeg sorry maar ik hoor je echt niet! “Sorry sorry” gilt de dame, “je hebt mij helemaal ondergekotst!” Na deze ontnuchterende opmerking, zie ik opeens mijn tosti met zigeunersaus op haar kleding prijken. “Sorry” mompel ik nogmaals, en er golft nog meer braaksel uit mijn mond.
Ik maak mij uit de voeten, het meisje en mijn vrienden verbijsterd achter gelaten! Snel zie ik de kop van een nieuwsbericht in een krant die op tafel ligt, drink met mate! Hoe bedoel je mate?

Drank laat zich niet goed leiden, in contact met leuke meiden!

Eppo