12. jan, 2016

Het spel en de knikkers!

Gelukkig we hebben er weer een, een onderzoek!
Een onderzoek door de Radboud Universiteit in het altijd mooie Nijmegen.
Het gaat over de invloed van snoepen door gamen bij kinderen.
Snoepfabrikanten verbergen hun logo’s in spelletjes, die kinderen online kunnen spelen. En dat zet onze kinderen aan tot snoepen?
Tenminste als we de onderzoekers mogen geloven.
Dit vraagt om verregaande maatregelen zou je denken, maar nee nee en nog eens nee, dat gaan we nou eens lekker niet doen!
Laat de kinderen gewoon lekker snoepen, snoep wie is er niet groot mee geworden? Ook zonder spelletjes willen onze kleine duiveltjes maar 1 ding, en dat is snoep heel veel snoep!

Ze plunderen de snoeptrommel als je die niet hoog genoeg wegzet!
Natuurlijk, want kinderen willen lekker zoetigheid eten, en daar heb je echt geen computer spellen voor nodig.
Reclame is echt overal, maar laat het je leven niet verpesten. Reclamemakers praten graag in termen van beinvloeding van het menselijk brein, maar komop als je dat gaat geloven?
Natuurlijk teveel snoep is niet goed, maar ach je bent kind en je lust er wel pap van. Laten die onderzoekers dit maar in hun zak steken.
Straks gaat de overheid zich er ook nog weer mee bemoeien, en voor je het weet ligt er een nieuwe wet “ het Candy Protocol” en dat moeten we echt niet hebben.

Laat de kleintjes gewoon kind zijn, en verstop je snoeptrommel goed, de kleine Satan vind hem toch wel. En de beloning? Weer een paar extra gaatjes in het melkgebit? Ach ja dat wisselen ze toch nog wel!
Niet zo moeilijk doen is de bootschap, en vooral niet alles geloven.
Boze tongen willen meer educatieve games op het internet, maar die zijn er al. Zijn er dan nog geen professortjes genoeg? Moeten kinderen hun jeugd soms overslaan? Gewoon gamen en daarna lekker snoepen! Na een Happy Meal Game lekker naar de Mac voor een vette bek!
Eet schuimpjes met de smaak van banaan, dan vallen de vullingen zo uit je bek vandaan. Gewoon lekker dat is toch niet zo erg?

Heb je lekkere trek? Pak je tablet en game je gek!

Eppo