21. jan, 2016

Blauw Blauw!

Wat zijn sommige mensen ongelovelijke bofferds, sommige zijn echt voor het geluk geboren. Ze zijn namelijk geboren in een z.g.n. blauwe zone.
Hiermee bedoel ik natuurlijk niet van die zielige blauwe stoeprandjes, die gemeentes expres laten wegslijten, om lekker bekeuringen uit te kunnen delen. Nee het zijn bepaalde gebieden op onze aardkloot waar de gemiddelde mens ouder, en waar de gemiddelde mens gezonder leeft, en veel gelukkiger is. Deze gebieden worden aangeduid als blauwe zones.
En helaas heeft niet ieder mens het geluk om daar te kunnen wonen.
De meeste mensen op deze wereld leven in z.g.n. koude zones, zones waarbij je door keihard werken, en heel veel stress je hoofd boven water mag houden. Hoe meer stress hoe makkelijker dit gaat, want je hersenen krimpen namelijk door stress.

Maar de echte geluksvogels wonen in het paradijs, in een blauwe zone!
Helaas maar dat had u vast zelf ook wel door, ligt Nederland niet in een blauwe zone. We leven hier wat korter en zijn wat vaker ziek, daar doe je niks aan. Maar is dat wel echt zo, kunnen we er echt niks aan doen?
Waarom maken we zelf geen blauwe zone van Nederland?
Waarom leven we hier met stress en elders niet?
We moeten er wat aan doen! Waarom leven we eigenlijk zo?
Gooi het van je af die stress, breng je gedachten in de vrije modus en zorg dat je hersenen niet krimpen.
Zen is het nieuwe woord, en we maken van Nederland ook een blauwe zone. Nee gemeentes ik zie jullie wel kijken, geen blauwe stoepranden meer, steek die maar ergens in waar het altijd donker is!

Als het niet lukt, moeten we dan maar verhuizen naar een echte blauwe zone? De dichtstbijzijnde is op Sardinie Italie, of in Karia Griekenland!
Ik zie mezelf niet zitten tussen die Maffiosi of Tzadzikies, niks voor mij ik blijf dan liever hier. En dan maar wat korter leven, mijn hersenen? Ach wat er niet is krimpt ook niet!
Maak je eigen blauwe zone, dat is voor mij de enigste manier, en het kan dat weet ik heel zeker. Ik ga voortaan zo leven, en laat een ander maar toekijken. Ik ga ervoor, en ik raad je aan om mee te doen!
Hoe? Simpel, denk blij, kijk blij, en maak je niet overal druk om!
Dan komt alles goed, en is iedereen gelukkig.
En de azijnpissers? Ach negeer ze gewoon!

Blauw mooi blauw? Dat past vast bij jou!

Eppo