28. jan, 2016

Pasta!

Hoera we zijn weer een geloof rijker, toen ik het hoorde dacht ik ja hoor, die is gek? Maar niets is minder waar, we hebben er echt een nieuw geloof bij. Namelijk de Kerk van het Vliegende Spaghetti Monster.
Hoe mooi is dat? Daar waren we echt aan toe, aan een nieuw geloof.
Eindelijk een nieuwe keuze, wie had dat gedacht?
Ik ben blij als een kind, ik voelde mij allang al niet meer thuis, bij al die oude geloven. Oude door allerlei geboden doorzeefde geloven, waarbij altijd maar weer dat boze vingertje van dat mag niet, omhoog werd gehouden. Nee dan is dit echt veel beter.
Als er je erin gelooft gaat er een wereld voor je open, het Spaghetti Monster is ooit gekookt om onze zonden weg te wassen.

Gekookt worden vreselijk, persoonlijk vind ik een kruisiging maar schril afsteken bij koken! Gekookt worden is pas echt lijden, en alle aardse zonden verdwijnen als sneeuw voor de zon, hoe mooi is dat?
Gelovigen in het Vliegende Spaghetti Monster mogen zich Pastafari noemen, en voorgangers van deze kerk zijn Ministeron.
Als je op zijn zondags gekleed wil trek je een piratenpak aan, met als hoofddeksel een plastic vergiet!
Een piratenpak omdat deze heilig zijn, is het u wel eens opgevallen dat de opwarming van de aarde wordt veroorzaakt, doordat er steeds minder piraten zijn? Nee natuurlijk niet, niemand die iets ziet! Maar de Pastafaries wel, zij weten allang hoe het zit.

Ik ben helemaal om met dit mooie fantastische geloof, geen 10 geboden meer, maar gewoon 8 liever nieten. Dat werkt toch veel beter?
Boze tongen zeggen dat het een parodie is op de bestaande geloven, maar wie parodeert wie dan eigenlijk?
Dat weet niemand. Want dat is het mooie van een geloof, je hebt altijd gelijk! En een ander is de sukkel.
Maar nu wordt alles anders het geloof in het Vliegende Spaghetti Monster gelooft, dat je na je dood in een hemel komt vol met biervulkanen, en stripperfabrieken. Je leven begint pas echt na de dood! Als je maar het enige ware gelooft. Fantastisch gewoon! Iedere vrijdag een religieuze feestdag, en geen religieuze plichten of beperkingen meer, ramen zeggen in plaats van amen, mijn geluk is helemaal compleet.

Een geloof een goede basis voor een wonder? Zonder spaghetti alleen maar gedonder!


Eppo