8. feb, 2016

De Hoogste Boom!

Toen oud minister Borst werd vermoord in haar woning, had niemand dit zien aankomen. Een of andere gek uit een inrichting had de daad uitgevoerd, en daarmee zou de kous af moeten zijn.
Maar niets is minder waar, het blijkt dat de gek niet vanuit zichzelf heeft gehandeld? Hij is gestuurd door God! Onze lieve heer zelf heeft de opdracht gegeven om oud minister Borst te vermoorden!
En dat is niet best, ik zou dit echt niet achter onze lieve heer zoeken?
Maar het is volgens de gek echt waar, God heeft bij de goede man aangedrongen om haar te vermoorden. En de streng gelovige man uit Rotterdam zei amen en ging. Maar nu? Hoe nu verder?
God verdient straf, en niet zo’n beetje ook.

Wie denkt hij wel dat hij is, om ons te kunnen omleggen wanneer hij maar wil? Is hij dan zover heen, de God van liefde schaart zich in een rij met grootheden, zoals daar zijn een Willem Holleder? Is hij dan nu echt een topcrimineel? De man die anderen het zwijgen op laat leggen?
Het heeft er alle schijn van, maar zolang dit stukje Christelijk Extremisme niet keihard is bewezen kan ik er niet zoveel mee.
Ik denk dat het belangrijk is dat God eerst gehoord wordt door een onafhankelijke rechtbank. En dat hij daarna zichzelf mag vrij pleiten.
Voor hetzelfde geld was het God helemaal niet maar de Duivel!
We moeten ten alle tijden voorkomen dat we de verkeerde berechten.

God zal eerst van huis opgehaald moeten worden door de heilige Hermandad. Daarna gaat hij naar het huis van bewaring, welke tijdelijk in een onze Lieve Vrouwenkerken zal worden ingericht.
De Engelenbewaarders zullen hem bewaken, dat moet omdat sterfelijke bewaarders hem waarschijnlijk zullen laten ontsnappen.
Het zal ook een groot media circus worden, en voor het eerst zal onze Lieve Heer op tv te zien zijn, dat wordt nog wat. Al is de aanleiding wat minder leuk. Maar we kunnen hem er toch niet mee weg laten komen?
Dat zou pas echt erg zijn!

God onze Lieve Heer, ontkomen zul je niet dit keer!

Eppo