19. feb, 2016

Sissers!

De burgemeester van Amsterdam is het helemaal zat, hij ergert zich al jaren aan dit fenomeen, en hij wil er nu dan ook een verbod op.
Waarop? Op het maken van sissende geluiden.
Deze sissende geluiden worden meestal door kansloze bevolkingsgroepen voortgebracht, met de bedoeling om hun mede mens meestal vrouwen, te intimideren. En ik kan mij er ook wel iets bij voorstellen, een hele groep van die kansloze lafbekken die een argeloze vrouw na-sissen. De helden doen dit altijd in een groep, en meestal bij vrouwen die alleen lopen.
Ik kan het mij dan ook helemaal voorstellen dat de burgemeester dit zat is. Natuurlijk, weg met die lui, grijp ze in hun lurven. Het enigste moment dat je ze hoort sissen is, als je ze een schop met maat 46 onder hun kont geeft.

Maar wat de burgemeester wil gaat helaas niet werken. Onze maatschappij zit vol met sissende geluiden. Denk aan lekkende fietsbanden, ik zie je al gaan, fietsend langs een snel dames. Pats een lekke band en wordt je opgepakt. Je roept nog “het is mijn band” maar dan ben je al op weg naar het politiebureau. Onwerkbaar dus, stel je fluit naar je hond, maar doordat je door de droogte last hebt van lippenkloven, klink je als een oude stoomlocomotief. Weer ligt een celstraf op de loer, terwijl je ter goeder trouw bent. Nee het is geen goed idee om sissende geluiden strafbaar te stellen. Je kunt de Amsterdamse tram dan ook wel stoppen, en wat dacht u van van het sissen van automatische deuren? Allemaal geluiden die wij heel normaal vinden, maar nu strafbaar zijn geworden.

En dat allemaal dankzij een stel lieden, die hun leven misbruiken om andere mensen te kleineren, en lastig te vallen.
Sissen mag straks niet meer, en als ik voortaan door Amsterdam loop, kijk ik goed om mij heen voordat ik een wind laat.
Want voor je het weet klinkt er een sis uit je reet, en duurt het niet lang of je zit in het gevang.
En de groepen waarvoor deze maatregel is? Die sissen gewoon door, als dronken slangen in een biervat.
Ik geloof niet in dit soort maatregelen, het enigste wat helpt, is om de monden van de onruststokers dicht te plakken, en ze toe te sissen “nu is het klaar.”

En de burgemeester? Die leest dit stukje en zegt Tsssssss…….!

 

Eppo