25. feb, 2016

Groeten van Gul!

Eindelijk het is zover we hebben er twintig jaren op gewacht, maar nu…..tranen springen mij in de ogen. Gaat het dan echt gebeuren?
Ja en driewerf hoera voor degene die dit heeft bedacht.
Dames en Heren mag ik een hartelijk applaus voor Mc Donalds, zij hebben speciaal voor u en voor niemand anders hun bakjes frietssaus vergroot van 20 milliliter naar bijna het dubbele 35 milliliter. Wow dat is een verdubbeling van de hoeveelheid saus? Waar je met het oude bakje net 2 frietjes kon versieren is het nu mogelijk om wel 4 frietjes met saus te eten. Ik zeg met de groeten van Gul! Zo’n genereus gebaar zal je niet zo snel meer zien van een Amerikaans bedrijf.
Wat gaan we smullen, lekker Mc Donalds friet met saus, met een beetje geluk lukt het dit keer wel om een vette bek te halen?

Ik vraag mij echt af wie ooit de hoeveelheid saus voor de bakjes van
Mc Donalds heeft bedacht? Waarschijnlijk een van de Rien Poortvliet kabouters? We zullen het nooit weten, maar het is een historisch feit, de dag dat Mc Donalds de porties frietsaus verdubbelde. Daar hijsen we de vlag voor. Nu de prijs nog, want die houden ze nog even geheim, die prijs zal duur zijn, want dat waren de kleine poppen bakjes ook al.
Kijkend naar de verdubbeling van de hoeveelheid, het nieuwe model bakje en het gezicht verlies van Mc Donalds, die ons jarenlang te kleine bakjes saus verkocht. Zal het nieuwe sausbakje ongeveer wel 3 euro gaan kosten. Maar dan heb je wel wat, echte Mc Donalds frietsaus, alleen verkrijgbaar bij de Hamburgerketen, en dat zullen we weten ook!

Zo zie je maar weer waar een bedrijf groot in kan zijn!
Grote bedrijven hebben heus nog wel oog voor de kleine dingen des levens. Zolang er maar aan wordt verdiend.
Ik ga binnenkort mijzelf maar eens verlekkeren, aan de nieuwe bakjes met frietsaus. Hoef ik eindelijk geen leesbril meer op, als ik mijn friet wil dippen. Het nieuwe bakje is een hele verbetering laat dat duidelijk zijn.
En toch zou ik een statement willen maken, omdat we altijd belazerd zijn geweest. Stel ik voor dat we voortaan zelf onze mayonaise meenemen naar de Mc Donalds! Gewoon een hele pot voor een euro. Kijk dan krijg je pas echt een vette bek! Als we dat allemaal gaan doen, zullen ze niet meer weten hoe ze het hebben.

Nieuwe bakjes dat is fijn, en de hoeveelheid is nog steeds goed voor de lijn.

Eppo