1. mrt, 2016

Onpasselijk!

Ik ga ervan over mijn nek, onpasselijk word ik ervan. Waarom dit nu weer? Kunnen ze dan echt niet nadenken?
Vanmorgen vroeg was de toon van de dag alweer gezet! Staatsecretaris Kleinsma maakte wat mij betreft het statement van de week.
De discussie ging over het hoge loon van een pensioen topman, die zo ongeveer 6 ton per jaar opstrijkt. Toen iemand van de oppositie riep is dat niet wat veel? De mensen die pensioen ontvangen gaan steeds meer achteruit? Dus is het niet zo fris dat zo’n top bestuurder zich verrijkt!
Kleinsma sprak een zin uit die mij de rillingen over mijn rug lieten lopen.
De overheid heeft er niets over te zeggen, omdit een kwestie in de private sector is. Toen ging bij mij het licht uit.

Hoezo heeft de overheid niets te zeggen? De overheid kan als het hun uitkomt, overal te pas en te onpas ingrijpen.
Als de overheid wil dat we ons eigen stront gaan eten, dan gaat dit zo gebeuren, en als zij willen dat we naakt op de fiets met een intergraal helm op, rond moeten rijden, dan gebeurt het zo.
Ze kunnen ons punaises laten eten of Petroleum laten drinken? Als ze dit willen. Maar als het gaat om lieden die de pensioenkassen plunderen, kan het opeens niet meer? Ik geloof er niks van, de overheid is de baas en wij zijn ondergeschikt. We mogen best een mening hebben, maar er wordt nooit naar geluisterd. Dus kan de overheid ook de salarissen inkorten als ze willen.

Het is absoluut ongeloofwaardig dat de overheid niets te zeggen heeft.
Als je een bijstandsmoeder op haar uitkering kan korten, kan dit ook bij een directeur. Dat maakt geen verschil, tenminste dat zou je denken?
Maar er is toch een verschil, onze politici zijn vroeg of laat aan de beurt voor een mooi baantje bij dezelfde instellingen. Laat dit nou de belemmende factor zijn?
Kleinsma wil natuurlijk ook nog even de zakken vullen, door een mooi baantje ergens aan de top in de Private sector!
Lekker de portemonnee laven aan de geldstroom des levens, laat de oude mensen maar verrekken . Die hebben weliswaar lang gewerkt, maar nu zijn ze niet meer nodig. Die hebben aan een basisloontje genoeg!

Politici kunnen 1 ding beter als lullen, en dat is zakken vullen.

Eppo