2. mrt, 2016

Self Supporting

Het staat er toch echt aan te komen, en over niet al te lange tijd zal het een feit zijn. Dit gaat over de zelfrijdende auto.
Google is er mee bezig, en nu ook het Zweedse Volvo, zij willen volgend jaar tenminste 100 zelfrijdende auto’s op de weg brengen.
En zo hoort het ook! Mensen denken dat ze wel, maar kunnen helemaal niet rijden. Zo getuige de vele ongelukken die we dagelijk veroorzaken.
Vaak door onoplettendheid of door het spelen met mobieltjes, ach binnenkort allemaal verleden tijd.
We gaan allemaal in de zelfrijdende auto! Er zijn natuurlijk mensen die dit absoluut niet willen, maar helaas ze zullen wel moeten!
Zelf rijden is zo 1980, en zo vreselijk gevaarlijk! Moet je echt niet meer willen.

De wegen zijn zo druk geworden? Zelf rijden is eigenlijk helemaal niks meer aan? Ik begrijp niet dat er mensen zijn die het nog aandurven.
Ik kijk er halsreikend naar uit, lekker achterin zittend, van een feestje jezelf naar huis laten rijden. Wie wil dat nou niet? Op vakantie gaan met de auto ook zoiets? Laat je rijden! Geen gedoe meer, gewoon lekker zitten en je oogjes dicht doen.
Geen lange nachtritten meer over saaie Tolwegen, waarbij steeds je ogen dreigen dicht te vallen. Nee gewoon uitgerust op de plaats van bestemming aankomen. Veel beter wordt het voorlopig niet!

En al de criticasters ten spijt die mekkeren dat zelf rijden zo geweldig is.
Het gaat verdwijnen en wees eerlijk tegen jezelf? Reed je nou echt zo goed? Was je nou echt zo’n geweldige chauffeur? Nee natuurlijk niet.
Je was net zo’n kneus als de rest, maar je hebt geluk gehad dat je het hebt overleefd. Zelf auto rijden is een gevaarlijke actie, dus wees blij dat het straks niet meer hoeft. Geen files meer want ook die worden door mensen veroorzaakt. Weg ermee dus, alleen nog auto’s zonder stuur, dat wordt de norm. Geen gedoe met inparkeren, want ook dat kan de auto zelf. En natuurlijk zal de techniek ons nog wel een keertje in de steek laten, en gaat heus wel een keertje mis. Maar dat zal niet opwegen tegen het leed dat we onszelf aandoen door zelf te rijden.

Rijden in mijn wagentje? Alleen niet zelf, anders draag ik je!

Eppo