3. mrt, 2016

Split Second!

Groot nieuws voor alle weggebruikers, het is baanbrekend nieuws, het oranje verkeerslicht gaat voortaan wat langer branden. En niet zomaar wat langer, wel een halve seconde!
Ach ik hoor u al denken “wat maakt dat nou weer uit”?
Maar gedegen onderzoek wijst uit, dat deze halve seconde baanbrekend is. Mensen rijden minder snel door rood en mensen stoppen eerder voor het verkeerslicht, dat is de voorzichtige conclusie van het onderzoek.
Het schijnt tussen de oren te zitten, en gevoelsmatig bepaalde reacties op roepen. En dan is een halve seconde net zoiets als 2 uur langer op een trein wachten. Goed nieuws minder rood rijden minder ongelukken, denk ik dan. Maar, ik denk dat het er niet gaat komen?

De overheid gaat dit tegenhouden, waarom? Denk maar eens na!
Minder roodrijden is minder boetes uitdelen, en minder boetes is minder geld in de staatskas. Dus vergeet het maar, de overheid gaat echt de kip die gouden eieren legt niet slachten.
Onze overheid is zich nu vast aan het beraden, hoe ze het aan ons kunnen verkopen dat geld voor veiligheid gaat?
Dat moeten ze heel voorzichtig gaan brengen, want als de pers er lucht van krijgt, nou dan zijn de rapen gaar.
Dus moeten ze iets gaan verzinnen, en ik heb echt geen idee met welke lulsmoes ze gaan komen?
Geld belangrijker als veiligheid, ze kunnen natuurlijk niet zeggen “ we moeten nog wat overmaken aan de Grieken, dus moet u het voorzichtiger aan doen in het verkeer?” Nee dat gaat niet werken.

Maar wat bedenken ze dan?
Ik denk dat ze komen met een heel verhaal, en ze gaan zwaaien met rapporten van allerlei onderzoeken. En aan het eind van het verhaal gelooft ongeveer iets meer als de 30% van Nederland dat dit waar is.
Ongeveer 40% wil niet dom lijken en doet alsof ze het begrijpen.
En de rest is in de minderheid, dus heeft de overheid zijn zin.
Niets nieuws onder de zon dus. Laten we hopen dat de overheid zijn verstand gaat gebruiken en de halve seconde gewoon door laat gaan.
Ik hoop het, want het lijkt mij rete spannend als je op het rode licht af racet en je ziet dat je gaat halen door de halve seconde extra, man dat geeft toch zo’n kik!

Meer oranje in verkeerslichten land, goede zaak want we zijn tenslotte wel Nederland.

 

Eppo