21. mrt, 2016

Erfgoed!

Dit kan alleen in Nederland, alleen wij krijgen dit voor elkaar.
En dat is mooi, want het maakt mij trots op wie we zijn.
Waar andere landen worstelen om gebouwen en hele dorpen op de Werelderfgoed lijst te krijgen, daar lukt het Nederland om met iets kleins de aandacht te trekken!
En dat is knap, wij hebben geen architectuur nodig om te scoren, alleen een kleinigheid. Het Brabants Worstenbroodje is een stuk wereld erfgoed geworden. En terecht, het broodje met de vorstelijke smaak is niet te versmaden. En is alleen daarom al een stuk erfgoed.
Probeer er maar eens eentje, wel van een goede bakker natuurlijk, want die flauwe pulp uit het supermarktvak. Dat is troep!

Maar als je een goed adres hebt gevonden, en je het warme gemaakte broodje aan je mond zet, is het net alsof er een orkest een symfonie speelt, terwijl een kakofonie van heerlijke worst smaken je tong strelen!
Wat een heerlijkheid, en iedereen die een keer een Worstenbroodje eet, die weet het. Dit is een winnaar. Hier heb ik een stuk werelderfgoed in mijn handen. Werelderfgoed, niet zomaar erfgoed maar werelderfgoed!
En dat is niet zomaar wat, daar gaat vakmanschap aan vooraf.
Als er ooit wordt gezegd, wij hadden Michel Angelo, dan kun je met een gerust hart zeggen wij hebben het Brabants Worstenbroodje!

Eeuwenoude kunst en gebouwen vallen volledig in het niet, bij ons worstenbroodje. Kun je nagaan wat we hier in handen hebben?
Een goudmijn, iedereen ter wereld zal het willen proeven.
We zullen de vraag niet aan kunnen, in rijen zullen de liefhebbers aan onze landsgrenzen staan. En dat allemaal voor ons werelderfgoed het Brabants Worstenbroodje.
Niemand zal dit kunnen evenaren, anders was het allang gebeurt.
En nu kan niemand dit meer nadoen, want het is ons werelderfgoed.
Steek dat maar in je ………….Europese steden met al jullie oudheden!

Eppo