23. mrt, 2016

Legotraal?

Ik kreeg alweer de kriebels toen ik het artikel las.
Het artikel over de nieuwe poppetjes van Lego.
Lego maakt Gender Neutrale poppetjes, poppetjes die het traditionele man vrouw patroon doorbreken. Kortom een hoop gelul om meer te verkopen. Gender Neutraal? Een plastic poppetje?
Wat was er mis met de oude figuurtjes, dat waren gewone plastic poppetjes die je niks zeggend aanstaarden, ze konden niks, en je zag alleen aan de aankleding of het een mannetje of vrouwtje was.
En daar gaat het een kind ook helemaal niet om, een kind wil een brandweerman of politieagent een boer of automonteur.
En of die nou Gender Neutraal zijn who cares!

Maar nee hoor de slimme marketing jongens van Lego, hebben bedacht dat het weer anders moet. Er mag geen rollenpatroon meer zichtbaar zijn.
Dus papa achter de kinderwagen en mama gaat werken.
Ik kijk naar het poppetje wat papa voorstelt, en stel vast dat dit poppetje wel heel veel op George Michael lijkt, maar dit terzijde.
Welk kind maakt zich nou druk om Gender problematiek? Niet een.
Tenzij je een probleem creëert zoals Lego doet, en het kind door middel van poppetjes belast met dit vraagstuk!
Dan denkt een kind he……mijn papa loopt nooit achter de kinderwagen, en mijn mama werkt niet! Kind stort psychisch helemaal in elkaar, en is tot de pubertijd voer voor de Psychiater. En bedankt Lego!

Maak gewoon nou weer die oude poppetjes, je weet wel die met die vooruitstekende armen en benen, waardoor ze ook wel veel weg hadden van een goedkope Lovedoll. Maar dan wel zonder problemen, daar gaat tenslotte het om. Geen gedoe met tere kinderzieltjes.
Zo zie je maar weer ook Lego slaat de plank wel eens mis.
Poppetjes, maak ze nou gewoon zonder al die ellende, dan komt het nog wel goed. Maar op deze manier niet, en dat is jammer!
Want de Legobaby wil natuurlijk niet geflest worden door George Michael!
En dat een mama werkt, en een Papa thuis ook wel eens wat doet, dat ziet een kind ook wel, daar heb je geen Lego voor nodig.

Lego papa en mama is dat nou nodig? Of eerder overbodig?

Eppo