31. mrt, 2016

1 april!

Morgen is het weer zover, 1 april een dag om iemand eens lekker voor de gek te houden. Een dag vol jolijt en verbaasde gezichten, van de mensen die er weer eens ingetuind zijn.
Zelf zou ik weer kunnen zeggen dat ik ga stoppen met schrijven, maar dat heb ik al eens gedaan. En ik wil niet nog een keer al die huilende mensen bij mij voor de deur hebben! Nee doe maar niet!
Maar wat zal ik dan bedenken? Geen idee? Ik zou het echt niet weten!
Weet u nog iets? Ach het is nu toch te laat om nog wat te bedenken.
Maar het zal morgen wel weer een feest worden, het is lachen of uitgelachen worden.
Gezien mijn streken uit het verleden ben ik op mijn hoede.

Maar de vijand slaapt niet, dus maak ik mijn borst maar alvast nat.
Het zal gerust wel weer iets worden waar ik helemaal niet op bedacht ben? Dat is het vervelende van mensen die je zelf ooit eens voor gek hebt gezet, ze zijn nogal rancuneus! En hoe begrijpelijk dat ook is, het is een slechte eigenschap! Waarom verjaart zoiets niet?
Maar goed ik ben morgen weer blij als de dag om is, en ik al mijn vingers nog heb. Mijn trommelvliezen het nog doen, en als ik nog kan lopen.
Het begint al als ik wakker wordt, waar ik normaal mijn bed uitspring, kijk ik nu eerst over de rand van het bed. Okee er ligt geen natte dweil of waterbak. Ook geen bak met ongedierte zoals slakken of wormen!

Zou ik dan toch goed wegkomen? Ik gooi een been over de rand van het bed. Wacht… toch maar rustig aan, okee mijn vrouw ligt gewoon in bed, dus ligt er niemand onder het bed, die klaar ligt om mijn enkels vast te grijpen. Als ik eerst maar buiten ben, gelukkig geen emmers water op de deuren dus gelijk maar door.
Ik loop naar de weg en wacht op de collega die mij komt halen, om naar het werk te gaan. Ik wacht, en ik wacht, het duurt wel erg lang en het is al bijna half negen.
Ik bel mijn collega op, “ja hallo wat is er aan de hand?” Zegt mijn collega!
Kom je mij nog halen? “Jazeker maar niet om 7 uur in de morgen”, zegt mijn gewaardeerde carpool vriend.
He….watte….hoe kan dit? Ik krijg een Whatsapp berichtje, een foto van mijn vrouw breed lachend, met mijn wekker in haar hand!

Eppo