6. apr, 2016

Kiezen!

Vandaag is het zover we mogen weer naar de stembus.
Er valt weer wat te kiezen, alhoewel? Het is geen echte keus want de regering mag de uitkomst naast zich neerleggen. En dat is precies wat de VVD van plan is.
Deze partij kijkt naar de bevolking alsof we alleen maar stemvee zijn, en voor de rest zijn wij alleen maar lastig.
Op het moment dat ik dit schrijf is het nog niet zeker of de benodigde 30% gehaald gaat worden. Dus spannend tot het laatste eind zou ik zeggen. En stemmen we voor of tegen? Er is tot nu toe helemaal niemand die mij iets zinnigs heeft kunnen melden over, waarom ik voor of tegen zou moeten zijn! De stemwijzer maakte mij ook al niet veel wijzer.

Het maakte helemaal niet uit wat ik invulde, ik kwam steeds bij “voor” uit!
Het lijkt erop alsof ze door de VVD zelf zijn gemaakt, deze hulpmiddelen voor de zwevende kiezer. Wat een sof, je kunt helemaal nergens meer van opaan. Ik stem vandaag puur op mijn gevoel, zonder na te denken gewoon doen! Dat is voor mij altijd nog de beste manier om te stemmen.
Maakt niet uit voor wat! Staat het mij niet aan, is het tegen, en vind ik het leuk, is het voor. Meer is het niet, stemmen het is zo makkelijk?
Rutte zit stil op zijn kantoortje te wachten tot het stemmen voorbij is, zijn vriendje Samsom de clown zit er ook bij.
“Spannend hoor” zegt Rutte, wat vind jij Samsom? “Ja het is spannend” zegt Samsom de clown, hij heeft nooit zoveel te melden. Daarom praat hij Rutte maar wat na, dan lijkt het nog wat.

Maar we hebben weer wat te kiezen ook al is het voor spek en bonen.
Dat geeft niks, want door regelmatig het stemmen te oefenen, verleren we het niet. En dat is goed!
Stemmen voor joker, dat zijn we toch al gewend kijk maar naar de laatste verkiezingen. Jan lul kiest en de politiek beslist!
Hoe houdbaar is de democratie nu nog? Geen idee maar de vieze randjes zitten er al aan.
Ik wacht gelaten op de uitslag, o laat de opkomst alsjeblieft voldoende zijn? Ach aan de andere kant…….. voor joker staan we sowieso!

Stem wijzer met Rutte, kan hij straks mooi weer verder kutte!

Eppo