12. apr, 2016

Whats App Doc!

Ik heb het even gehad met mijn mobiele telefoon, hij staat nu gewoon uit en gaat voorlopig even niet meer aan.
Ik heb zojuist gelezen dat het treinongeluk in Beieren, werd veroorzaakt door een verkeersleider, die een spelletje deed op zijn mobiel?
Andere keer zijn het weer automobilisten die een ongeval veroorzaken! Doordat ze zitten te bellen achter het stuur. Ziek word je ervan!
En dan al die fietsers die al bellend, of weet ik wat ze doen op hun mobieltjes, al waren ze autistisch, rondrijdend door het drukke verkeer.
Het lijkt wel of de wereld gek geworden is?
En waarom zou je even afstappen? Of je auto langs de weg zetten als je wordt gebeld? Wat maakt het uit? Je kunt hooguit iemand doodrijden!

Wat een wereld, en waarom zijn we zo verslingerd aan het fenomeen mobiele telefoon?
Ik denk wel eens dat de fabrikanten er een stem in stoppen, die op een bepaalde toonhoogte continu tegen je zegt, kom maar, bel maar, je kunt niet zonder, je moet bereikbaar zijn!
Wie weet zijn we zonder het te weten allemaal onder hypnose!
Wie weet wat Apple of Samsung er voor software in doet?
Het zou mij niks verbazen, ze zijn ook in staat om mensen 3 dagen voor een winkel te laten kamperen, als er weer een nieuw toestel uitkomt.

Mensen steken zich diep in de schulden voor zo’n onding.
Onding? Jazeker u hoort het goed, de mobiele telefoon is de verkrachter van onze samenleving, op het gebied van het hebben van contact, van mensen onderling.
De mobiel zorgt ervoor dat het lijkt alsof je contact hebt met elkaar, maar wat is dat voor contact? Een groen Whats App rondje met een piepklein fotootje? Is dat contact met elkaar? Waar is de omhelzing, of de lieve bewoording en het oogcontact gebleven?
Zit dit allemaal in dat kleine kastje?
Natuurlijk niet, en daarom stel ik voor om de mobiel in de ban te doen.
Niet voor altijd maar zet hem af en toe uit? Wees af toe niet bereikbaar!
We moeten weer wennen aan het feit dat mensen niet altijd online zijn. En waarom zou je altijd beschikbaar moeten zijn als je een eigen bedrijf hebt? Weet u het? Ik niet, voor de mobiel was niemand altijd bereikbaar.

Gelul dus, altijd bereikbaar zijn is helemaal niet fijn!

Eppo