15. apr, 2016

Cry Freedom!

Ik ben weer eens razend vandaag, kan mij bijna niet meer beheersen.
Met trillende vingers type ik deze regels, hoe is dit nou toch mogelijk?
De Duitse Bondskanselier Angela Merkel heeft ingestemd met een verzoek tot vervolging, van een Duitse grappenmaker, ja ze bestaan echt!
Böhermann zo heet deze komiek. Hij had de Turkse President Erdogan op een nogal grove manier gepersifleert.
Ik vond het grappig en natuurlijk was het grof en beledigend, maar dat is Erdogan zijn eigen verdienste. Als je mensen om hun mening gevangen zet, of een hele bevolkingsgroep probeert uit te roeien hoef je niet veel coulance te verwachten. En verdien je een dergelijke aanpak.

Tenminste dat is mijn mening! Erdogan beroep dictator.
Een van de ergere soort, en nu heeft hij het voor elkaar, zijn kwelgeest mag worden vervolgd. Dit is toch niet te geloven?
In plaats van zijn rug te rechten, en als een man met iedereen mee te lachen. Stelt hij zich aan als een kleuter die zijn zin niet krijgt.
Een gevaarlijke kleuter dat wel, maar dit terzijde!
Een volwassen vent die niet tegen een stootje kan? Als ik Turks was zou ik mij rotschamen voor zo’n president.
Maar Merkel ging voor de bijl, en zo werd de democratie om zeep geholpen. Is het einde van alles waar wij in het Westen voor staan?

Nu zullen er best mensen opstaan die zeggen je mag niet beledigen, oke maar je mag ook mensen niet zonder reden opsluiten. Dus waar blijf je dan? Er nog nooit een Westeuropese president geweest die zich zo druk maakte over satire. En er zijn wat een grappen geweest, genoeg om een gevangenis mee te vullen! Maar wij in het westen lachen er gewoon om!
En daar zit nou juist het verschil!
Een incompetente labiele zelfingenomen kebab vreter is op zijn teentjes getrapt. In zijn eer aangetast heet dit dan. Maar welke eer?
De eer van een dictator? Laat mij niet lachen!
Het erge is dat hij zijn zin heeft gekregen, en dat terwijl iedereen weet dat, je dit juist niet moet doen bij dit soort paardelullen! (sorry paard)
Door Erdogan glijd Turkye af naar het nivo van een derde wereld land,
Dat is zijn verdienste, goed gedaan jochie!

Als we dictators gaan horen, is de democatie reddeloos verloren.

Eppo