29. apr, 2016

Spel on me!

Ik heb het echt helemaal gehad met Bowlingbanen, niet zozeer met het spelletje Bowlen. Dat vind ik een alleraardigst tijdverdrijf. Maar het gaat mij meer om wat er vooraf allemaal gebeurt voordat je de eerste bal rolt.
Bij een moderne Bowlingbaan kom je aan bij een heuse receptie.
Omdat het daar vaak hectisch is moet je vaak wat langer wachten op je beurt. Oke dat is zo erg niet, geduld is een schone zaak nietwaar?
Als je aan de beurt bent en je bent bij een supersonische geautomatiseerde baan, dan voeren ze je voornaam in hun systeem, zodat je niet meer met zo’n blokje zelf hoeft te schrijven.
Hoe mooi is dat systeem? Geweldig zou je zeggen.

Maar niet voor mij, bij mij gaat dit altijd mis. En dan bedoel ik ook goed mis. Als ik mijn naam moet opgeven zeg ik altijd “E-P-P-O ja Eppo inderdaad.” “Met 2x een p?” “Ja dat klopt helemaal”. Dan gebeurt het toch nog regelmatig, dat een hevig transpirerende receptioniste mij vraagt, om nog een keer mijn naam te spellen. Kennelijk onzekere typjes die receptionisten van Bowlingbanen.
Maar iedere keer weer gaat het dan toch nog fout! Dan kom je de baan oplopen, en zie je de naam totaal verkeerd op het bord staan. Dit tot grote hilariteit van mijn medespelers. Zo ben al regelmatig Apo geweest en Opo of Oppo. Ipo komt langs, net zoals Uppo, het ergste was nog die keer dat ik als Epo op het bord stond.

Opeens stonden er van die mannen in witte jassen achter mij. Of ik even in het flesje wilde plassen?
Zouden die receptionisten dan allemaal zijn geselecteerd op hun dyslexie?
Kunnen ze dan helemaal niet spellen, of gewoon een keer luisteren?
Kennelijk niet, de enige skils die je moet hebben, om achter de receptie van een bowlingbaan te mogen zitten, is een enorm brevet van onvermogen, als het gaat om taalgevoel en het goed kunnen luisteren naar mensen! Ik weet het niet, maar hierdoor komt het waarschijnlijk dat ik een hekel aan Bowlen heb gekregen.
Of dit nog goedkomt geen idee? Maar zolang mijn naam die wel vier letters lang is, nog een onneembare barriére is, heb ik het gehad.
Alhoewel, de volgende keer heet ik gewoon Supercalifragilistic expialidocious!

Eat your heart out receptioniste!

Eppo