2. mei, 2016

Paardenworst!


Gisteren hebben mijn vrouw en ik een geweldige avond gehad.
We waren naar een optreden van de fenominale band ELO oftewel, The Electric Light Orchestra. Voor mensen die de jaren 70 zonder luiers hebben meegemaakt een waar hoogte punt.
ELO maakt vooral mooie muziek, en waar komt dat beter tot zijn recht als in de Ziggodome, u wellicht bekend?
Wij hadden prachtige zitplaatsen op de tribune, met zorg uitgekozen omdat we er vanuit onze luie stoel zoveel mogelijk van wilden genieten.
Zitplaatsen, echt zoveel beter als de hele avond te moeten staan, en toch het gevoel alsof je vlak voor het podium staat.
En een band als ELO leent zich hier bij uitstek voor.

Wij zaten lekker op onze zetels, toen de eerste gitaarsolo´s klonken, dit was een echt kippevel momentje!
Maar net toen ik dacht lekker te kunnen gaan genieten gebeurde het!
Een paar mensen voor ons gingen gewoon staan, ik was met stomheid geslagen? Dit kon toch niet? Op een zit-tribune? Zouden ze wel doorhebben dat ze niet bij de Toppers zitten?
Maar deze mensen? Een ding is zeker, als je op een zit-tribune gaat staan? Dan ben je gewoon een Paardenlul, jazeker een echte Paardenlul, en ook eentje van het ergste soort! Zo een die door het paard zelf onder zijn buik is weggetrapt! Wie gaat er nou staan op een zit-tribune?
De mensen 2 rijen voor mij wel, wild zwaaiend met de armen alsof ze samen met LUV stonden te zingen!

Geen enkele gene deze mensen. Dan heb je ook nog het soort die tijdens een optreden 20x voor je langs gaan lopen om bier te halen!
Ook dan ben je gewoon een Paardenlul van het ergste soort. Dat doe je niet, of je blijft bij de bar of je blijft zitten.
Maar nee hoor helaas je loopt als een kip zonder kop in de rondte je helemaal niet bekommerend om je medemens.
Maar goed tegen het einde van het optreden kwamen de echte klassiekers nog even voorbij, we gingen lekker staan en luidkeels meebrullend stampten de vloer uit de tribune. Het was een geweldige avond!
Paardenlul? Ik? Jazeker, en ook nog een van de ergste soort!

Eppo