7. jun, 2016

Appie Neu!

Vandaag is het voor mij de beste dag sinds tijden, het is gewoon niet te geloven. Ik ben vandaag met mijn beste vriend voor controle geweest naar het ziekenhuis. Ik had daar een afspraak met een mevrouw van de firma waar mij nieuwe beste vriend vandaan komt!
Die nieuwe vriend is mij Apneu apparaat!
Jazeker ik lijd aan Slaapapneu, en niet een klein beetje maar een beetje boel. Als ik slaap maak ik de hele straat wakker! Een buurman van 6 huizen verderop werd geschrokken wakker, omdat hij dacht dat iemand de poten onder zijn bed vandaan zaagde!
Maar onder grote druk van de gehele Enkhuizer bevolking is besloten dat ik aan een Apneu apparaat moest.
Nu heb ik er een gekregen, en ik moet zeggen wat een verademing!

Natuurlijk het is wennen, zo’n Hannibal Lecter masker op je kop, en het is funest voor je sexleven! Maar daar staat tegenover dat je met Apneu ook geen leven hebt! Maar nu wel en dat allemaal door mijn nieuwe beste vriend. Is dat niet geweldig? Vroeger had ik wel 27 Apneu aanvallen per nacht. Mijn lichaam maakte overuren had altijd nachtdienst, en nu door mijn nieuwe beste vriend heb ik nog maar 1,8 aanvallen per nacht.
Statistisch gemeten natuurlijk, maar toch een verbetering.
Geen aardbevingen meer in Groningen, (sorry jongens) en geen slapeloze nachten meer voor mijn huisgenoten.
Dankzij mijn Apneu apparaat is alles voorgoed anders. En het is eigenlijk zo simpel! Tijdens een aanval pompt het apparaat lucht in je longen, desnoods met grof geweld, ik voel mij af en toe net een opblaaspop met lekkage.

Maar niet getreurd, mijn apparaat zorgt goed voor mijn nachtrust.
Mijn nieuwe vriend is maar klein, maar zijn daden benne groot!
En dat is fijn, want zelf kon ik mijn gesnurk niet uitzetten.
Heb er waarschijnlijk wel gehoorbeschadiging aan over gehouden, dat is dan maar zo. Voortaan klinkt de cirkelzaag van de lokale timmerman weer het hardst, en is mijn geluid verworden tot een lieflijk gesnoezel!
Het is best wennen zo’n masker op je gezicht, als je s’nachts naar het toilet moet, en je loopt langs een spiegel schrik je enorm! Het is net of je in de film “The Invasion Of The Bodysnatchers” zit, ‘ET Phone Home denk ik dan’, als ik mijzelf bekijk. Ach als dat alles is?

Ik ben knap ja heus, met mijn maskertje op mijn (ap) neus!

Eppo

 

 

 

Opmerkingen

09.06.2016 19:30

Eppo

Dat is nog niet duidelijk Nico, maar het schijnt als ik afval dat het misschien niet meer nodig is. Ga volgende week naar de dieetiste.

09.06.2016 19:29

Eppo

Daar doe ik het voor Kees, ik kreeg zelfs de schuld van de laatste aardbeving in Japan!

08.06.2016 22:10

kees kuiper

mooi zo Eppo nu kan ik ook weer slapen als ik jouw niet meer hoor want niet alleen Enkhuizen hoorde het hoor maar ook Opmeer had er last van gr kees

07.06.2016 21:52

Nico

Ep, is dit tijdelijk ?