22. jun, 2016

Doordouwen!

Het is dag 2 van mijn zoveelste dieet poging, ik weet het nu zeker ik zal het volhouden. Maar dat dacht ik de vorige keren ook, en ik ging uiteindelijk toch weer voor de bijl.
Maar nu staat er echt iets op het spel, mijn gezondheid!
En dat moet toch wel een goede drijfveer zijn om af te willen vallen.
En daarom ben ik weer begonnen, ben eerst naar een diëtiste gegaan.
Ik dacht zo professionele hulp is altijd goed.
Tijdens mijn eerste bezoek kwam ik er achter dat mijn eet patroon helemaal nog niet zo slecht was. Dit was een pak van mijn hart, maar opeens kwam er het idee, laten we een plan van aanpak maken!
Zo gezegd zo gedaan, en niet veel later was het plan klaar.
Als eerste kon ik wel 2 aardappels minder eten bij het avond eten.
Ook de Cruesli in de magere yoghurt moet worden aangepast naar 3 eetlepels. Dus niet meer schudden met die bus boven het bakje.

Oke ook prima, brood daar eet ik maar 2 sneetjes van, dus dat vooral blijven doen. Wel oppassen met wat je erop doet.
Ook prima, ik zag mij zelf al komende zomer als een slanke den langs de boulevard flaneren. Toen opeens zei de mevrouw van de word lekker slank club. “Ik zou het drinken van bier beperken tot 1 biertje per week?”
Hoor ik dat goed? What the f@%^ck 1 biertje per week?
Ik die altijd voorraad heeft van verschillende soorten, van het heerlijkste Duitse bier. Ik die altijd zorg dat de brouwerijen genoeg verdienen om hun personeel te kunnen betalen? Ik dus, mag maar 1 biertje per week!
Het was alsof de wereld instorte, het leek wel of er een buitenaardse invasie aan de gang was. Misschien zat ik wel tegenover een Bodysnatcher? Zei ze dat nu echt? 1 Biertje?

Inderdaad het is echt zo, de diëtiste was verre van een Aliën, en zij weet heel goed wat ze moet doen met dikke vette mannetjes, zoals ondergetekende! Het is dus echt waar, en sindsdien slaap ik niet meer.
Hoe moet dit nu verder? Al die brouwerijen met al dat personeel en hun gezinnen? Ik zie in gedachten huilende kindjes op blote voeten, en een lege hongerblik in hun ogen, in de ijzige regen staan.
Sorry maar ik kan er echt niks aan doen, mea culpa!
Aan de andere kant, waarom brouwen jullie zoveel calorien in het bier?
Zo lukt het toch nooit om slank te blijven?
Maar het gevoel van verantwoording blijft toch door mijn hoofd spoken!

Eppo