5. jul, 2016

Stereo Typisch!

Nederland is nu echt verloren, er heerst een totale gekte in dit land.
Niets is meer goed, alles is fout. Wij kunnen helemaal niks meer!
Nu is de Efteling weer aan de beurt, een of andere groep kneuzen, heeft besloten dat sommige van hun attracties racistisch van aard zijn.
Stereo typen komen er in voor! Hiermee wordt dan bedoeld dat bepaalde afbeeldingen, zoals deze al jaren voorkomen in prentenboeken, niet meer mogen. We kennen natuurlijk allemaal de cartoon versie van een Kannibaal. Een beetje aan Obesitas lijdende zwarte figuur met een bot door zijn neus. Heel herkenbaar, vraag aan een kind teken een Kannibaal en het wordt er zo eentje.
Net zoals een Chineesje altijd een pannendeksel op zijn hoofd draagt, en een Hollander altijd een Volendammer kostuum aan heeft, en klompen draagt. Stereo typen noemen we dit.

Jarenlang konden wij er allemaal hartelijk om lachen, het waren in feite gewoon cartoons waar we naar keken.
En nu mag dit niet meer? Tenminste als het aan de actiegroep SOS ligt.
Natuurlijk hebben zij het niet over blanke stereotypen zoals een Holle Bolle Gijs, menig Obesitas patient is wel eens zo genoemd. Het gaat alleen over de gekleurde varianten. Kijk zo is SOS dan ook wel weer, eigen volk eerst! Waarom niet een verbod op alle Stereo Typen? Geen idee, maar het stinkt wel. Als we dan toch gaan verbieden, laten we het dan goed doen.
Jan Langnek kan echt niet meer, mensen die overal reikhalzend naar uitkijken voelen zich al jaren bezwaard. Klein Duimpje en de Reus?

Ook die kunnen niet meer, kleine en grote mensen nemen er aanstoot aan!
Of wat dacht u van Roodkapje? Alsof alle meisjes met rode mutsjes hun leven gaan wagen, om door een eng bos een boze wolf te gaan trotseren!
Natuurlijk kan Sneeuwwitje ook niet meer, leuke meisjes die Dwergen voor hun karretje spannen, stop ermee!
Boze Heksen en goede Feeën, alsof alle Heksen boos zijn en alle Feeën goed! Kan absoluut niet meer! En zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Voor hoelang? Tot er niks leuks meer over is?
Goed gedaan SOS, bedankt dat je wereld eindelijk hebt verlost van al die leuke dingen!

Eppo