12. jul, 2016

Allemaal Beestjes!

Weet je wat ik zie als ik gedronken heb? Dit is een heel oud liedje over een zuiplap die beestjes zag, als hij stomdronken was.
Hilarisch vond men toen, dronkenschap was toen kennelijk iets om te lachen. Maar nu hoef je niet meer dronken te zijn om beestjes te zien.
Je hebt er alleen maar een mobiele telefoon voor nodig, met een bepaalde App erop. Het is de nieuwste rage Pokemon Go!
Wil je een keer op straat lopen en beestjes zien, dan is dit spel iets voor jou! Je ziet de meest vreemde varianten, en ze komen te voorschijn op vastgestelde plaatsen in je woonplaats. Echte hotspots dus, waar je allemaal mensen bij elkaar ziet staan, die strak naar hun scherm van hun telefoon staren.

Het mooiste is als de Pokemon wegrent, dan gaat de hele horde er achteraan. Strak naar hun telefoonscherm starend, rennen ze zo de snelweg op. Het toeteren van het verkeer horen ze niet eens, al rennend achter het virtuele beest aan. “Hebbes” hoor ik iemand roepen, hij heeft niet eens door, dat hij zojuist is aangereden door een vrachtwagen!
Pokemons, het zijn eigenlijk rare beestjes, waar je vroeger als dronkaard alleen maar kleine kruipende beestjes zag. Is er nu een keur aan beestjes, van vogels tot een soort eekhoorns, of andere bekende diersoorten. Uiteindelijk zie ik wel overeenkomsten tussen dronkaards en Pokemon Go gangers.

Dronken mensen steken zomaar de weg over, Pokemon jagers ook!
Dronken mensen hebben geen oog voor hun omgeving, Pokemon jagers ook! Zoals ik al zei, ik zie echt overeenkomsten.
De mensen die het spel spelen lopen als zombies over straat en letten niet meer op. Het is dus ook nog levensgevaarlijk.
Positief is, dat zelfs de meest verslaafde gamers nu eindelijk ook eens buiten komen. Als ze maar geen hoofdpijn krijgen van al die frisse lucht?
Is er toch nog iets positiefs te melden over deze nieuwe rage!
Ik heb er al kennis mee gemaakt, tijdens een autorit met mijn zoon zag ik via zijn telefoon dat er een op het dashbord van de auto zat.
Ik probeerde hem weg te jagen, maar dat kreng lachte me gewoon uit.
Ik strekte mijn arm en wilde uithalen, toen ik opeens zag dat de patatkraam van een lokale uitbater, met hoge snelheid op ons af kwam.
Kon er nog net omheen, scheelde een haartje pffff.

Beestjes overal om mij heen? En toch ik zie er geen!

Eppo