14. sep, 2016

Orgaan!

Ze hebben er lang voor gestreden en nu is het voor elkaar, het was een close finish, maar dat maakt niet meer uit want het is gelukt!
D66 heeft de week van haar leven, een omstreden wet voorstel van deze partij is door de stemming heen gekomen. Het was een mooie week voor de partij, want voortaan zijn we automatisch orgaandonor tenzij je jezelf afmeld. Hoe of wat horen we vast nog wel maar het gaat gebeuren.
Natuurlijk is het mooi al die extra onderdelen die beschikbaar komen als mensen om het leven komen.
Er is altijd een chronisch tekort aan goede 2e hands organen, dus alles is welkom. Maar toch heeft dit wetje ook een schaduwkant.

Voorheen en nu nog is het zo, dat je jezelf moet aanmelden als je donor wilt worden. Dat betekend dat je er goed over nadenkt, en een weloverwogen besluit neemt. Niks mis mee lijkt mij.
Maar nu is iedereen donor tenzij je je afmeld, en ik hoef alleen naar mezelf te kijken om te weten hoe snel je vergeet dat je donor bent, tenzij!
Een van de redenen om geen donor te willen zijn is, dat ik er geen vertrouwen in hebt, dat mijn leven gespaard zal blijven bij een ongeluk, indien een belangrijk persoon mijn organen nodig heeft.
Stel Rutte heeft een nier nodig of een lever, en ik krijg een ongeluk!
Een telefoontje vanuit Den Haag is voldoende, om mijn beademing stop te zetten, en mijn nog niet dode lichaam leeg te roven.
Ach het was maar een gewone burger zeggen ze dan, al zullen ze er nooit vooruit komen.

Ik kan u wel beloven mochten mijn organen in het lichaam van een rechtse politicus terecht komen, dan zal ik er voor zorgen dat hij of zij, er geen lol aan beleeft. Iedere beslissing die de politicus neemt, en mij niet aanstaat, zal resulteren in hevige pijnen! Dat zal je leren om linkse organen in een rechts lichaam te transplanteren. Of andersom als je de arm krijgt van een ultra rechts iemand! Dat staat raar als te pas en te onpas je linkerarm omhoog gaat?
Als een VVD een ander hart moet, neem dan niet de mijne, want dan stop ik acuut met kloppen. Neem een rechts hart, er ligt er nog wel eentje in de vriezer in het pakje waar een hondje op is afgebeeld!
Maar de nieuwe wet zal er wel komen, en ook ik zal dan donor zijn!
Goed uitkijken in het verkeer dan maar, maar dat deed ik gelukkig al!

Eppo