19. sep, 2016

E(vil) Learning

Het lijkt net of we tegenwoordig niet meer dom mogen zijn.
Dit klinkt heel raar als ik dat zeg, maar ik bedoel daarmee dat je het nieuws niet kan aanzetten, of je hoort van alles over onze kennis economie, of je hoort hoe hoog leg jij de lat? Ik word daar een beetje gestoord van. Wat kan het een ander schelen hoe hoog ik de lat leg? Waarom is dat belangrijk? Ik leg die klote lat gewoon op de grond, anders stoot ik mijn harses eraan! Waarom is dat zo belangrijk? Mag je niet meer gewoon tevreden zijn, met je simpele lekker overzichtelijke leventje?
Altijd maar weer leren, leren en nog eens leren, wat nou als je dit niet wil?
Heb je dan geen recht op een normaal leven?

Het ergste vind ik al die software, waarmee ze de jeugd tegenwoordig bestoken. Als een kind geboren wordt, en de navelstreng is doorgeknipt, worden ze al achter de computer gezet, hup alvast leren lezen, als je twee jaar bent leren rekenen en op je vijfde levensjaar Spaans of Engels leren! Hou daar mee op? Laat ze gewoon kind zijn en lekker spelen. Maar nee hoor, ouders spenderen duizenden euro’s aan hun kroost, om ze slimmer te maken. We zijn compleet doorgeslagen, waarom moet je achter de computer Engels leren van een sprekende beer? Doe normaal!
Maar nee hoor, binnenkort worden er kleine tablets bij zwangere vrouwen in de buik geplant. Zo kan de Foetus alvast zijn vingervaardigheid oefenen!

Hoe gek moeten we nog worden?
De ouders snap ik wel, je wil koste wat het kost een slim kind, want als je kind dom blijft, dan is dat heel confronterend voor een ouder.
Alsof je in de spiegel kijkt!
We zijn volslagen gek geworden, vroeger begon je met leren als je zes jaar was. Stapje voor stapje lezen en rekenen leren.
Nu vertelt een zes jarige aan zijn juf, waarom de pil niet heeft gewerkt en zij ongewenst zwanger is geworden!
Hoe moeten we verder? Ik zeg laat een kind een kind zijn.
Een leuk computer spelletje mag best een beetje leerzaam zijn, maar overdrijf niet!

Een computer is een mooi ding, maar niet aan het prille begin!

Eppo