11. okt, 2016

Enkhuuzer Waterzooi!

Ik moet dit toch even kwijt, ook al gaat het over mijn eigen stad Enkhuizen. U weet wel dat pareltje aan de voormalig Zuiderzee?
Nou sinds kort hebben wij ook een probleem, nou ja niet zozeer wij de bevolking, maar een meer een lokaal gemeentelijk probleem.
Wij hebben een museum voor zowel buiten als binnen, en dat museum heeft iets leuks bedacht voor de bezoekers. Een verkorte vaarroute!
Wat is het probleem hoor ik u denken? Ik leg het uit!
Sinds jaar en dag kun je als bezoeker van het Zuiderzee museum, je auto aan het begin van de Lelystad dijk zetten, en met de boot varend naar het museum gaan. Geweldig, mensen keken er naar uit, lekker varend genieten van de mooie skyline van Enkhuizen. Altijd een goed begin van een leuke museumdag.

Maar sinds kort kan dit niet meer! De directie van het Zuiderzeemuseum heeft besloten om het parkeerterrein aan de dijk vaarwel te zeggen, en de boot voortaan nog maar vanaf het Enkhuizer station te laten vertrekken. Zeg maar op een steenworp afstand van het museum. Weg mooi uitzicht, weg skyline. Gewoon een ordinaire bezuiniging zo lijkt het, toeristen worden noodgedwongen naar het veel te kleine stationsparkeerterrein gedirigeerd. Opstoppingen met veel ellende en ongenoegen, en weer vertrekkende toeristen. Niet goed lijkt mij, maar volgens de directeur van het museum allemaal oplosbaar. Hoe? Gewoon een parkeerterreintje erbij in een woonwijk. Dan komt het goed. Goed? Goed? Zeg Pipo, er is al een parkeerterrein bij de Dijk. Laat die boten dat stukje erbij varen, dat is pas een echte oplossing!

Maar de directeur ziet het allemaal anders, hij regeert als een dictator zo heb ik vernomen. Kritische noten op de Facebook pagina van het Museum worden persoonlijk door hem verwijderd. Personeelsleden met een mening worden niet gewaardeerd. De directeur heerst als een ware Stalin over zijn discipelen. Bek dicht en doorgaan.
Nou ik heb nieuws voor meneer! Als dat parkeerterrein niet snel weer opengaat, dan ga ik uit protest een woonwagenkamp beginnen op dat parkeerterrein.
Laat het niet zover komen meneer de directeur, en zie dat dit zo niet kan!
Als je het parkeerterrein gewoon weer in gebruik neemt, dan zal ik een positief stuk schrijven over hoe mooi het Zuiderzee museum is, want dat is echt zo!

Eppo