19. okt, 2016

Zeg eens A?

Het weer zover, er is weer eens iets wat niet zo goed voor ons is.
Het gaat om een voedingsmiddel wat een ieder kent.
Denk maar eens aan de oude reclame van Joris 3 pinter, drie glazen per dag daar wordt je echt sterk van.
Melk is goed voor u, ook zo’n reclame slogan, maar helaas melk is helemaal niet zo goed voor u!
Tenminste bepaalde melk van bepaalde koeien, zo wordt er gezegd.
Het schijnt dat melk van zogenaamde A1 koeien slecht is, en van A2 koeien is wel goede melk. Ik zie het verschil niet want het is allebei wit, maar het schijnt zo te zijn.

Toen ik voor de eerste keer over A1 koeien iets hoorde dacht ik, ja logisch als je koeien vlak langs de A1 laat grazen, dan zit de melk vol met rotzooi.
Maar toen hoorde ik de kreet A2 koeien, hoezo is dat dan gezond? Een snelweg is toch een snelweg?
Maar nee het is een merk van een ander soort koeien, A1 melk zit vol met kwade additieven en vrije radicalen, voor mij abacadabra maar het schijnt niet goed voor je te zijn.
A2 melk is vrij van die enge stofjes, maar ik weet het niet zeker melk is toch melk? Wie weet is het gewoon een stunt van een of andere Reform gigant?
Het schijnt dat het allemaal komt door het doorfokken van Koeienrassen, dus jammer voor Friesland. Dat stamboekvee kan echt niet meer, want de melk is puur vergif. We moeten melk drinken van Guernsey Koeien, die geven A2 melk. Van de A1 shit wordt je Autistisch en Schizofreen, zeggen de geleerden.

Zie je voortaan iemand raar doen, zeggen we gewoon “zo die heeft wel een litertje of wat A1 op.” Het moet toch niet gekker worden.
Maar goed ik ga er maar vanuit dat het allemaal waar is.
Het zekere voor het onzekere! Maar hoe controleer je dat het pak melk dat je koopt, ook echt van een A2 koe komt? Dat kunnen we niet, en aangezien er nog maar heel weinig boeren Guernsey koeien hebben, valt het niet mee om er aan te komen. En natuurlijk is het veel duurder, niet voor het klootjesvolk dus! Die mogen hun mond spoelen met vrije radicalen en additieven. Ik denk er het mijne van, en drink gewoon melk met mate!

Al het goeie komt van A2 koeien?

Eppo