21. okt, 2016

Toy Story!

Ja hoor het is weer voor elkaar, het is alweer kapot het speeltje van Europa en Rusland.
“Kaboem” zo’n geluid maakte hij waarschijnlijk toen hij crashte, al hebben we dit natuurlijk niet echt gehoord.
Het gaat om een z.g.n. Marslander, het ding is neergestort op de Rode Planeet. Dag miljard Euro, hupsakee weg ermee!
Hoe is het toch mogelijk, de ruimte geleerden waren natuurlijk met hun Joystick het apparaat aan het besturen! En net toen de Marslander ging landen kregen ze de ruimte geleerden ruzie, “Nou mag ik?” Geef hier dat ding” zie de een!
“Nee je krijgt hem lekker niet” zei de ander!
Ze trokken ieder aan een kant van het controlepaneel, en plotseling brak het in 2 stukken. En Kaboem de Marslander, nu volledig onbestuurbaar kwam keihard op het rode gesteente van de planeet Mars terecht!

Ik kan mij daar heel druk om maken, het maakt helemaal niet uit hoe dat ding kapot gaat. Het had daar helemaal niet heen moeten gaan.
Wat hebben we eraan, we weten dat er niks is op Mars, en misschien zijn er ooit Marsmannetjes geweest? Nou die zijn nu wel weg!
1 miljard euro naar de maan, of erger naar Mars, zomaar weg de ruimte in geschoten. Dat is ongeveer hetzelfde als 1 miljard euro in de vuilverbrandingsoven storten, dan is het ook weg!
Wat konden we allemaal wel niet doen voor dat geld?
Onze ouderen een menswaardige oude dag bezorgen? Onze zorgverzekering zonder eigen risico? Armoede in Nederland bestrijden?

Bedenk maar iets, maar schiet het niet de ruimte in, dan ben je het kwijt?
Stel we komen nooit op Mars, who cares? Ik zal het niet missen, u wel?
De Russen hadden er ook veel nuttigere dingen mee kunnen doen.
Maar nee hoor ruimtevaart is een speeltje voor de Toyboys, de ruimte deskundigen. Sterrenkijkers noem ik ze, mensen die altijd maar omhoog kijken. Keken ze maar eens een keer om zich heen! Dat is mijn boodschap.
En doe echt wat nuttigs met het geld!

Ruimtevaart ter uwer glory? Of is het toch een Toy Story?

Eppo