2. nov, 2016

Luchtig!

Het is vreselijk in 2020 is het te hopen dat er geen oorlog meer komt, want dan zijn we vies de sigaar.
De minister wil het luchtalarm, u weet wel die herrie die we in vredestijd elke 1e maandag van de maand kunnen horen, afschaffen, en vervangen door een smsje? Hoe krijgt ie het in zijn bolle kop. Luchtalarm afschaffen?
Weer een traditie naar de knoppen, wat gaan we dit missen straks.
Als je het alarm hoort loeien, dan weet je weer dat het de eerste van de maand is! En dat is fijn, ik moet er niet aan denken dat ik dit geluid nooit meer hoor? En nu gaat het toch gebeuren, 2020? Ja dat is het zo!
En dan het idee om het edele alarm apparaat te vervangen door een klinisch smsje? Wie bedenkt zoiets, een tekstberichtje kan dit nooit opvangen.

Wie leest er vandaag de dag nog een sms? Ik vergeet ze altijd te lezen.
Het is niet meer van deze tijd, we Whats appen en Facebooken of we hebben andere mogelijkheden.
Een hard geluid hoort iedereen, dat is veel beter.
Stel de vijandelijke bommenwerpers zijn onderweg, je krijgt het smsje.
Je kijkt om je heen en je ziet niemand rennen. Zelf lees je het wel en je spoed je naar de schuilkelder. Je gaat naar binnen, en daar zit je dan in je eentje. Lekker dan! Blijf je alleen over!
Het is een onzalig idee, blijf ervan af, maak gewoon herrie op de eerste maandag van de maand. Als het erop aankomt dan weet tenminste iedereen wat er aan de hand is.
Na het ontvangen van een smsje denkt iedereen, getverr... spam weg ermee. Niemand leest die dingen nog!

Het is echt een waan idee, notabene van het ministerie van veiligheid.
Ik vraag mij echt af wat voor een zwakbegaafden het daar voor het zeggen hebben? Totaal van de pot gerukt en compleet de weg kwijt, iets anders kan ik er niet van maken!
Als het zover is, koop ik een oude misthoorn, en elke eerste maandag van de maand laat ik die de hele dag brullen. Gewoon uit protest, protest omdat weer een mooie traditie om zeep is geholpen.

Eppo