28. nov, 2016

Foutje Bedankt!

Het is toch wat, het is echt gebeurd in België, en nu is heel Brugge in de war. Natuurlijk het zou van het bier de Brugse Zot kunnen komen, maar dat is het niet. Mensen zijn op het verkeerde been gezet!
Op het verkeerde been zetten gebeurt dagelijks door politici maar dat is het niet. Het is echt veel erger!
Mensen hebben 400 jaar de verkeerde persoon aanbeden.
Nou ja persoon het is een skelet, en nog een lelijk skelet ook.
U kent het wel zo’n vies bruin ding in een doodkist.
Maar goed daar gaat het niet om.
Het is sinds kort na een DNA test bekend geworden, dat degene die in de kist ligt niet de persoon is waarvoor hij werd aangezien.

Het skelet blijkt helemaal niet de constructie te zijn, van de Zalig verklaarde monnik Idesbald. En dat is best erg. Erg voor de gelovigen maar ook voor de Paus.
Want die heeft de verkeerde Zalig verklaart, kennelijk was zijn lijntje met onze lieve heer een beetje gestoord, want anders had hij het wel geweten.
Maar het onheil is geschied, en het is niet meer terug te draaien.
Aan de andere kant zeg ik ook, eigen schuld dikke bult!
Wie is er nou zo stom om voor een skelet te knielen en te bidden?
Bartje wilde al niet voor Bruine Bonen bidden, maar hele volksstammen bidden voor een dode monnik die geen monnik blijkt te zijn?
En dat allemaal door een foutje van een stel monniken uit het jaar 1623!

En wie weet het al sinds 1623 en heeft al die tijd zijn mond gehouden?
Onze Lieve Heer himself, hij wist dat het fout ging, maar keek er naar en deed helemaal niets.
En als een DNA test bewijst dat het skelet niet van Idesbald is? Dan is het niet ingrijpen van Ons Lief Heerke het bewijs dat hij niet bestaat!
En ik kan dit schrijven zonder door de bliksem te worden getroffen, er is geen zondvloed gekomen, en de braambossen in het gemeente plantsoen zijn niet gaan branden. Zie je wel allemaal onzin.
Ik ben natuurlijk een echte Atheïst, een ongelovige hond. Maar ik denk gewoon liever zelf na, voordat ik een kaars brand voor een of ander bruin ding in een kist! Als er nou geen bliksem komt?

Gaat het bidden verkeerd? Dan heb je het niet genoeg geprobeerd

Eppo