1. dec, 2016

Vikings!

Las zojuist een bericht dat de spermabanken in Nederland een groot probleem hebben. Er is een dringend tekort aan donoren. En nu kunnen ze niet meer aan de vraag voldoen, er is een schreeuwend tekort aan donorzaad.
Ik snap het eigenlijk wel, sperma donor zijn heeft iets ranzigs, met een vies boekje in een klein hokje met je fluitje spelen?
Dat wil toch niemand meer, niemand wil met zijn broek op zijn enkels in een klein potje zijn lichaamssappen lozen.
Ik snap dat wel, het is alsof je een louche pornobioscoop bezoekt met je kraag van je lange jas omhoog, in de hoop dat niemand je ziet!

Daarom zijn donoren moeilijk te vinden, er zijn geen mannen meer die dit willen. Probeer het eens met leuke jonge meid i.p.v. een vies boekje, dan gaat het aantal donoren absoluut stijgen!
Maar vooralsnog hebben we een probleem, we krijgen de vriezer niet vol.
De bodem is in zicht, we moeten iets doen?
Natuurlijk is de redding nabij als de nood het hoogst is, we krijgen hulp uit het Hoge Noorden, we krijgen namelijk zaad uit Denemarken!
Hoe mooi is dat? Zaad krijgen van een stoere Viking, daar zal wel een run op komen? De Denen hebben kennelijk genoeg van dat spul, want er zijn liters in de aanbieding. En dat is mooi, heel mooi.
En waarom hebben de Denen een overschot?

Dat is heel logisch, in de Scandinavische landen denken ze over bepaalde zaken heel anders, ze zijn in sommige dingen veel losser.
Denk maar aan de gemengde sauna’s die je daar heel veel hebt.
In Denemarken hoef je niet stiekem in een vies hokje je ding te doen.
Nee hoor gewoon lekker liggend op een bed, komt een leuke verpleegster je ervan af helpen. En dat vinden ze daar heel normaal.
Wij Nederlanders zitten nog steeds gevangen in de Calvinistische moraal van dat alles wat leuk is, ook zondig is.
Je mag wel doneren van onze lieve heer, maar er geen lol van hebben.
En daar gaat het fout, we moeten hier nog heel veel leren!

Donor worden is geen kunst, donor blijven een gunst!

Eppo