8. dec, 2016

Betuttelaties!

Het is weer wat, ik word er gewoon niet goed van.
Altijd dat betuttel en dat gereguleer! Kan dat nou nooit eens anders?
Nu mogen verpakkingen van snoep niet meer opgefleurd worden, met vrolijke strip en film figuren. Reden snoep is ongezond, dus een tekenfilmheld mag het niet meer aanprijzen.
Voorop gesteld, een kind dat een koekje wil, zeurt net zo lang tot hij of zij er eentje krijgt. Zeuren is van alle tijden, dus er is niks nieuws onder de zon. En daar doet een leuke verpakking niets aan af!
Maar nu wil de overheid de zogenaamde Kindermarketing verbieden.
En dat is en ramp, zeker voor iemand zoals ik, ik ga graag naar een supermarkt als er weer nieuwe Teletubbie koekjes, of chocolade van Dora en brandweerman Sam in de schappen liggen.

Prachtig die vrolijke verpakkingen, kan er niet genoeg van krijgen.
Een supermarkt bezoek wordt gewoon een feestje.
En dan die onbetaalbare blikken van die lieve kindertjes als ze een snoepje van Frozen krijgen of een Ninja Turtle koekje.
Dat gaat allemaal weg, een supermarkt zal een saaie nare voedselverzamelplaats worden. Nee dit mag niet gebeuren!
We moeten de bedenkers van dit snode plan tot inkeer brengen.
Natuurlijk worden onze kinderen te dik, nou en! Ik vind dikke kinderen een teken van welvaart. Er zijn landen waar te dikke mensen meer aanzien hebben, who cares! Hier in ons eigen land willen we graag welvaart, maar we willen er uitzien als een inwoner uit een derde wereld land, waar al 13 jaar hongersnood heerst.

Dus vul de schappen met heerlijk suikergoed en vrolijke verpakkingen.
Fleur de boel eens op, je superheld op een verpakking hoe mooi is dat?
Ik denk nog aan de tijd dat ik nog een klein Eppootje was, en een masker van Batman kreeg. Man man wat was ik de koning te rijk!
Met het masker op over straat rennen! (toen kon dat nog) Je waande je een ware Superheld. Je speelde geen Batman, maar je was Batman!
En ik hoefde er niet eens koekjes voor te eten?
Ja maar wacht eens, als ik geen koekjes kreeg? Waarom dan nu niet hetzelfde doen? Kom op deel die al die tekenfilm figuren uit, zonder snoep of koek? Maakt de kinderen helemaal niets uit, het gaat ze om hun helden.
Zo probleem opgelost iedereen blij, het leven is niet moeilijk het wordt moeilijk gemaakt!

Het betuttel moet stoppen anders gaan we naar de knoppen!

Eppo