13. dec, 2016

Zorgdans!

Ja het is nog steeds zo de jaarlijkse stoelendans is nog in volle gang.
Mensen willen in de laatste maand van het jaar nog graag even een betere zorgverzekering afsluiten.
Beter en het liefst alleen een dekking voor wat je als persoon zelf nodig hebt. Lekker egoïstisch, want ikke ikke en de rest kan stikken!
Dat is de zorgverzekering 2017, niet in de kleine kinderen meer, weg met die dekking voor beugels, geen baby, geen kraamzorg verzekerd.
Ga zo maar door!
Alleen wat je zelf nodig hebt. Maak nog even je briltegoed op, schreeuwen de reclames van de opticiens, je hebt er recht op!
Is dat nou een zorgverzekering? Is onze zorgverzekering überhaupt nog wel een verzekering?

Nee natuurlijk niet, een verzekering is een zak met geld, die doordat iedereen er iets in doet, ervoor kan zorgen dat als iemand die heeft meebetaald in de shit komt, hij of zij er weer uit kan komen.
Onze zorgverzekering heeft meer weg van een automatiek, uit ieder vakje haal je wat, en je betaald alleen voor wat je nodig hebt.
En daar gaat het helemaal mis, er is geen collectiviteit meer.
Iedereen heeft zijn eigen zakje met geld, maar daar zit niet zoveel in.
Een eigen zakje is heel snel leeg. Dat is onze zorgverzekering anno nu!
De zogenaamde consument vriendelijke concurrentiestrijd is totaal mislukt!
En dat is niet zo raar, als je met 10 man iets moet betalen kost het je meer, als dat je de rekening door 100 man kan delen.

Een baby kan dit bedenken, onze zorgverzekering is een grote mislukking!
Het druist tegen alle regels van gezond verstand in, wat er over blijft is een veel te dure polis, met een jaarlijks slechter wordende dekking.
Over een tijdje is het eigen risico 1000 euro per persoon, en wordt alleen de huisarts nog vergoed. We stevenen met zijn allen op een groot fiasco af. Helaas zijn er nog veel te veel mensen die denken ach het valt wel mee. Nee het valt niet mee, de zorgverzekeraar zit al aan het bureau van de zorgverlener, en dat wordt steeds erger!
Daarom is het tijd voor verandering, steun het Nationaal Zorgfonds!
Ik doe dat al, 1 voor allen en allen voor 1! En zo hoort het ook!

Eppo

https://nationaalzorgfonds.nl