23. dec, 2016

Bijna Kerst!

Het is bijna zover, nog effe tandenknarsen en dan is het weer voorbij.
Kerst, niet mijn ding maar dat wist u natuurlijk al.
Het is wel een mooi moment om even stil te staan bij de dingen.
Ik werd dit jaar voor het eerst in mijn leven geconfronteerd met de ware kerstgedachte. Meestal is het een tijd vol vreten en zuipen, en zogenaamd vrede op aarde. Een beetje nep allemaal, tenminste, zo sta ik erin.
Maar nu werd ik toch even van mijn stuk gebracht, een klein doodziek jongetje dat zich inzet voor andere mensen. Voor kinderen die in arme landen leven, en die sterven aan zoiets simpels als een longontsteking!
En als je dan bedenkt dat een kleine jongen, die zelf niet lang meer heeft te leven, meer als 1 miljoen Euro ophaalt voor dit goede doel. Ja dan smelt ik!

Dan denk ik, waren de mensen allemaal maar 1% van deze kleine jongen? Dan was er geen aanslag in Berlijn, dan is er geen oorlog in Syrië!
Dan bestond er geen geloof, dan waren de mensen niet verdeelt maar allemaal de beste vrienden van elkaar.
Dat wat deze kleine grote held doet is geweldig, dit is groots.
Ik durf deze jongen in 1 adem te noemen met alle grootheden van onze wereld, deze jongen verdient een standbeeld. Niet omdat hij veel geld heeft opgehaald? Nee omdat hij zich ondanks zijn ziekte, zo enorm inzet voor andere mensen die hij niet eens zelf kent!
Na dit bericht kan mijn jaar niet meer stuk, de kachel kan lager, ik voel mij volledig doorgewarmd. Dan heb ik dit jaar toch een Kerstgevoel, en omdat het echt is, voelt het heel goed.

Laf als ik ben sla ik voor de Kerst op de vlucht, ik verstop mij komende dagen diep in de Veluwse bossen. Daar hangen geen ballen in de bomen en doen de mensen niet alsof ze elkaar aardig vinden?
Gewoon rust, en ik ga er van genieten, reken maar van yes!
Ik nestel mij op een omgevallen boomstam diep in het woud, lekker met een fles van mijn favoriete bier, genietend van de natuur.
Achterover leunend en kijkend naar de Hertjes en Wilde Zwijntjes.
En als ik dan zo lekker op mijn boomstam zit denk ik bij mezelf.....

Knappe terrorist die mij hier vanaf rijd!

Eppo