27. dec, 2016

Bijna.......?

Dat is niet best wat ik nu lees? In het UMC zijn mogelijk vrouwen bevrucht met zaad van de verkeerde man!
“En wat dan nog”, hoor ik u denken. Het gebeurt dagelijks dat er vrouwen zijn, die zich laten bevruchten door de verkeerde man?
Ja maar toch, dat is bewust, maar nu is het mogelijk, maar nog niet zeker onbewust gebeurt!
In het laboratorium in het UMC heeft iemand een foutje gemaakt, en misschien het verkeerde reageerbuisje met zaadjes uit de vloeibare stikstof gehaald.
Kan gebeuren dat spul lijkt enorm op elkaar, een beetje plakkerig en een grauw witte kleur. En dan kun je je vergissen, dat is heel menselijk.

Het was voor de donor al een heel gedoe om het zaad in een reageer buisje te krijgen, stelt u zich maar eens voor, je bungelt boven het buisje en je moet dan heel goed mikken? Na de derde keer lukt het meestal wel, maar toch. Of je doet de bakjes methode, doe het spul in een bakje en giet het dan in een buisje, ook een heel gepriek dat is zeker.
Maar als het dan voorzien van een naamstickertje in de diepvries ligt, dan heb je wat. Klaar voor gebruik zullen we maar zeggen.
Maar nu ging het helemaal mis, er zijn mogelijk vrouwen bevrucht met het verkeerde sperma. Mogelijk maar nog helemaal niet zeker.
De laborant die het ontdekte schrok zo, dat hij het buisje wat hij net in zijn handen had, een gooi gaf. Hierdoor vloog de inhoud door het laboratorium zo tegen de verwarming, en zo liep deze poging met een sisser af.

Je moet er toch niet aan denken, het verkeerde zaad?
Stel je denkt dat alles goed gaat, en opeens krijg je een kind met een kleur haar die in je hele familie niet voorkomt?
Je voelt je dan enorm genaaid maar dan zonder het naaien, en dat is vreselijk. Zo’n kind kun je niet even inruilen bij een balie, zo van “mevrouw heeft u er eentje met blond haar?” Nee dat gaat niet meer.
Eens gekregen blijft gekregen, en natuurlijk als ouders houd je dan van zo’n kind. Wat maakt het allemaal uit, kijk eens wat een lief koppie.
In dit soort gevallen neemt ons ouder instinct het over van de werkelijkheid, en gelukkig maar.
Ik hoop dat het allemaal een storm in een glas water blijkt te zijn, maar zo niet gevalletje jammer dan. Het resultaat zal er evengoed mogen zijn.

Eppo