5. jan, 2017

Verborgen Prostitutie!

Is het u wel eens opgevallen? Heeft u ook wel eens gedacht waarom?
Nou ik vraag het mij al jaren af.
Hoe komt het nou dat je in de reclame alleen maar mooie vrouwen ziet? Hoe komt dat nou eigenlijk? Weet u het?
Ik zie eerlijk gezegd het nut niet zo van reclame, het is altijd weer een hinderlijke onderbreking van de film, of van het programma wat je probeert te kijken.
Ik neem een film het liefste op, dan kan ik de reclame lekker doorspoelen. Wilt u kijken naar een reclame over Vaginale Schimmels? Lekker fris! Liever geen reclame, maar dat zal wel nooit gebeuren.

Maar goed we dwalen af, ik vraag mij dus al jaren af waarom er in reclame altijd mooie vrouwen hun zegje doen, en dat terwijl ze producten aanprijzen, die voor de hele Nederlandse bevolking zijn gemaakt. Natuurlijk een filmpje over vrouwelijke ongemakken zoals niet lekkend maandverband en dergelijke, kijkt leuker als er een mooie vrouw in speelt. Neem je hetzelfde filmpje op met Eucalypta dan krijg je meteen jeuk alsof de schimmels je rug op kruipen. Dat is het cosmetische effect, en dat is nou precies wat mij zorgen baart.
Ik vind vrouwen in commercials altijd iets onzedelijks hebben, alsof je naar de hoeren gaat als je het aangeprezen product koopt.
En daarom vind ik reclame iets van verborgen prostitutie hebben.

Ik weet natuurlijk ook wel dat mensen die in de reclame meespelen, dit volledig uit vrije wil doen. Maar toch, je krijgt geld om je lichaam publiekelijk te tonen. En dat is natuurlijk ook normaal, maar toch knaagt het aan mij. Als ik er naar kijk bekruipt mij een schuldgevoel.
Natuurlijk het is niet echt maar toch, als je er naar kijkt houd je het in stand. Dan houd het nooit op. En misschien is dat maar goed ook.
Stel je voor dat iedereen naar mijn grillen zou luisteren?
Dat moeten we echt niet hebben.
Maar toch het zit mij niet lekker, en doordat we allemaal naar die reclame kijken zijn we allemaal een klein beetje souteneur.
U weet wel van die mannen die ehh.. nou ja u begrijpt het wel!

Maar sluit uw ogen niet,voor het verborgen verdriet!

Eppo