9. jan, 2017

Het Laatste Bosje!

Het is Nederland in het jaar 2087, heel ver, echt nog heel ver in de toekomst. Nederland is veranderd sinds 2017, Nederland is een hele grote stad geworden. Veel beton en weinig ruimte voor alles wat groeit en bloeit.
Grote grijze gebouwen ontnemen ons het zonlicht, betonnen wanden met alleen nog maar wat mos aan de noordkant, omdat de zon daar nooit komt, is ons uitzicht. Nederland is niet meer het land van groene weiden en mooie rietkragen, van zonnige dijkjes met knotwilgen!
Allemaal weg, de laatste molen staat als monument op een groot verkeersplein, ach ze moesten daar een rotonde maken, kon hij mooi in het midden blijven staan.
Nederland is het land van innovaties en ongeremde technische hoogstandjes, een ware kennis economie. De straling van de sterke magnetische velden van zendmasten maken veel mensen doodziek.

Kun je er niet tegen, dan ga je maar dood, alleen de sterkste kan overleven. Iedere burger krijgt bij zijn geboorte ook een sterfdatum toegewezen. Op die datum wordt je van huis opgehaald door een grote bolide met alle luxe erin, je laatste feestje! De eindbestemming is het Sterfhuis, daar wordt je pijnloos de dood ingeleid door mensen, die weten wat ze moeten doen.
En dat moet ook wel, in een drukke metropool waar niet voor iedereen plek meer is. Natuurlijk verloop? Daar raakt het land door verstikt.
Maar op 1 plekje is het nog groen, in de volksmond noemt men dit, Het Laatste Bosje. Amper een halve hectare groot.
Maar als je in het midden staat en ronddraait, zie je alleen maar groen en waan je je in een bos zoals het ooit was.
Rondom het bos staan alleen maar hele grote villa’s, alleen de allerrijksten kunnen zich veroorloven om bij Het Bosje te wonen.

Wilde dieren zijn er niet meer, het laatste hert is doodgereden op een weg naast het bosje in 2073, en zijn er nu alleen nog een paar vogels.
Hoe fijn is het om midden in Het Bosje naar vogelgezang te luisteren?
Niet allemaal tegelijk, met 50 miljoen mensen mag je 1x per mensenleven een keer naar Het Bosje toe.
Ook dat wordt bij je geboorte vastgesteld, ga te vroeg dood heb je pech, niks aan te doen.
Dat is Nederland anno 2087, vol veel te vol. Grauw en grijs geen kleur meer te zien. Het Bosje is het laatste stukje groen, hopelijk blijft dit nog heel lang bestaan. Niet als het aan bepaalde politici ligt, de partij die geldelijk gewin boven welzijn stelt, bestaat nog steeds!

Tijd heelt dus niet alle wonden!

Eppo