1. mrt, 2017

Revenge!

Oh oh wat is meneer de Boer boos, wat boos?
Hij is razend, hij was zojuist enorm beledigd door iemand die vond dat hij een alcoholist is! En alleen maar omdat hij een fles in zijn handen had? Okee het was een fles goede Whiskey, maar toch, wie zegt nou zoiets? Nee hij vond het niet leuk, en hij was nog lang niet klaar met die persoon. Hij wilde wraak nemen, iedere vezel in zijn lichaam schreeuwt om wraak. Maar hoe? Een gevecht?
Nee dat ging hij nooit winnen, de andere partij was veel jonger en nog in de bloei van zijn leven. Nee meneer de Boer was die fase allang geleden voorbij gegaan. Hij moet het hebben van zijn intellect.
Alleen met Brains kan hij wraak nemen.

Hij pakt zijn telefoon en belt zijn belager op, hij kent zijn belager maar al te goed. Een collega, een directe collega ook dat nog!
Meneer de Boer spreekt af met zijn collega om nog eens over het voorval te praten. Hij meent een lach te horen aan de andere kant van de lijn, dit maakte hem nog kwader.
Bah wat een nare vent, en ik moet ook nog met hem werken morgen!
Hij loopt het café binnen waar de afspraak zal plaatsvinden.
Hij zetelt zich naast de verwarming net naast het raam, en kan nu mooi zien wie er naar binnen komt, en wie er weer naar buiten gaat.
Het is warm meneer de Boer doet zijn vest uit en wacht af.
Hij ziet iets liggen in de vensterbank? Wat is dat nou? Een breinaald?
Hoe komt die daar? Opeens weet hij het, hij buigt de breinaald in een V vorm. Zo nu heeft hij een katapult, het elastiek uit de voering van zijn jas maakt de katapult helemaal af.

Hij kijkt nog eens op zijn horloge, nog een kwartiertje, dan zal hij er wel zijn. Hij besteld een bakje borrelnoten en wacht af.
Hij twijfelt nog of hij hem eerst de waarheid zal vertellen, of direct gaat toeslaan? Zijn brein werkt nu op volle toeren.
Hij neemt een borrelnoot en richt op de gokautomaat in de hoek.
Hij legt de noot tegen het elastiek, trekt aan en laat los. “Pats” klinkt het en de borrelnoot spat uit elkaar, en valt neer als stof op de vloer.
“Wow dat leek wel een kogel zo hard,” denkt meneer de Boer.
Hij is opgewonden en denkt, “dit gaat pijn doen!”
Nog 3 minuten en dan komt hij, ik zal hem krijgen.
Echt waar? Meneer de Boer voelt zijn boosheid niet meer.
Wat nu, was het dan toch een geintje? Morgen moet ik weer met hem werken? Meneer de Boer weet het niet meer, hij staat op en wil weglopen. O jee daar is de collega al!
Hij trekt de Capuchon van zijn vest over zijn hoofd, en maakt dat hij wegkomt via de achteruitgang.

Eppo