7. mrt, 2017

Keuzes!

Bent u er al uit? Weet u het al? Misschien weet u inderdaad al op wie u gaat stemmen.
Ik nog niet ik vind het moeilijk, heel erg moeilijk?
Maar is dat echt zo? Je kunt het ook moeilijk maken!
En ongemerkt doe ik dat inderdaad, ik maak er voor mijzelf een hele heisa van. Maar eigenlijk is de politiek nog nooit zo overzichtelijk geweest.
Er zijn grofweg 3 categorieën, een die goed is. Eentje die nog beter is, en de allerbeste. Flauw dat kan natuurlijk iedereen bedenken!
Maar het is echt heel overzichtelijk.
Zo hebben we een politieke stroming, die er niet is voor de burgers.
Een politieke stroming die er alleen voor de burgers is, al ze er zelf beter van worden!
En eentje die het beste met de burgers voor heeft, maar dan ook met alle burgers.

De partij die er niet voor de burgers is, is de partij die er alles voor over heeft, om het de gewone doorsnee burger zo moeilijk mogelijk te maken. Deze partij denkt dat als je de mensen maar genoeg uitknijpt, de wereld steeds mooier wordt. Mensen die het goed hebben krijgen steeds meer, en worden daardoor gelukkiger. En het klootjes volk moet er zijn, om zoveel mogelijk belasting te betalen! Maar dat is dan ook het enige waar ze goed voor zijn, aldus deze politieke stroming.
Dan de stroming die alles doet om er zelf beter van te worden. Dit zijn de Kameleon partijen, zij nemen feilloos de kleur aan van de gevestigde orde. En helpen zo nodig alle benefits voor de gewone mensen naar de kloten! Echte draaikonten en onbetrouwbaar tot en met!

Dan de partij die alles voor het volk over heeft, en dat ook meent als ze het zeggen. Het vervelende is dat ze soms zoveel goed doen, dat ze nog wel eens krap bij kas kunnen komen te zitten.
Maar de titel liegbeest van het jaar zullen ze nooit winnen.
Maar welke partijen ik bedoel? En over wie dit gaat?
Geen idee ik ben natuurlijk hartstikke onpartijdig, ik wil het niet op mijn geweten hebben dat ik iemand per ongeluk beïnvloed.
Het idee alleen al?
U mag het zelf in het stemhokje uitvechten, met het rode stem-potlood.

Ik geef u nog 1 gedachte mee, laten we zorgen dat de neus van Pinokkio niet nog langer wordt!

Eppo