4. apr, 2017

Hand in hand........?

Doodziek wordt je ervan, afgelopen weekend was het weer raak.
Gewoon 2 mannen, die omdat ze van elkaar houden in elkaar worden geslagen. Ze deden niets bijzonders en liepen alleen maar hand in hand. Is dat nou zo erg?
Voor sommige mensen kennelijk wel, sommige mensen worden gedreven door een Middeleeuws geloof dat vind dat dit niet mag.
Hoezo niet mag? Volgens mij gaan de bekende heilige boeken over naastenliefde en verdraagzaamheid?
Maar omdat sommige mensen kennelijk niet kunnen lezen, geven ze er een eigen draai aan. En dat is meestal de verkeerde.
Kotsmisselijk wordt je ervan, bah wat een stom volk!

Waar ik ook misselijk van wordt, is van een advocaat die op tv het wangedrag van zijn cliënt, probeert te recht te praten.
Natuurlijk slaan de belaagde mannen terug, natuurlijk schelden ze terug en dreigen ze. Maar volgens de betreffende advocaat mag dit niet. Je laat je door eerste beste randdebiel in elkaar slaan, en de dader krijgt de beste advocaat, en komt met een taakstrafje weg.
Want er is geen recht voor mensen die niet volgens de gebaande paden lopen, anders zijn mag wel, en als het misgaat schreeuwen we moord en brand, maar laten we de dader er eigenlijk mee wegkomen! Heil aan onze rechtstaat, zij is er speciaal voor het ongedierte van de wereld!

Mooi vind ik het gebaar van al die mensen, hoewel anders geaard, toch hand in hand gaan lopen. Gewoon om een statement te maken.
Dat is mooi, want wat is er nou mis met mensen die van elkaar houden? Volgens sommige bevolkingsgroepen alles, zij ontberen liefde op allerlei gebied, zij lijden in stilte aan sociale gestoordheid.
Je zal maar moeten wachten op de liefde van je God, een God laat je altijd in de steek. Ik geloof zeggen ze dan, maar veel verder gaat het niet. Geloof in iets wat niet bestaat, in sprookjes. Met God als Elfje Soetelief, vliegend over de mensheid, en met zijn toverstokje zwaaiend oordeelt hij over de mensheid!
Terwijl ik dit schrijf, krijg ik een beeld van een veel te dikke man met een baard, gekleed in een Tutu dansend door het park. Wel een roze natuurlijk, want dat is onze nieuwe kleur.

Het tijdperk van tolerantie is daar, alleen..... wist iedereen het maar!

Eppo