22. mei, 2017

Planeet Bier!

Ergens ver hier vandaan, ergens heel ver weg van hier.
In een ander sterrenstelsel ligt een ster Trappist 1 genaamd.
Op zich een opmerkelijke naam, temeer omdat ik Trappist altijd met België associeerde. Maar nu is er ontdekt dat op een planeet die om Trappist 1 heen draait is water ontdekt.
Toen ik dat hoorde viel het kwartje bij mij, een en een is twee, natuurlijk als er water is kun je ook bier maken. Heel veel bier!
Trappist 1, wat heb je mooie planeten, in mijn gedachten zie ik allemaal brouwerijen bemant door groene mannetjes, die allemaal het lekkerste bier brouwen.
Nu begrijp ik de naam van deze ster helemaal.
De Belgen hebben het Trappistenbier niet zelf bedacht maar afgekeken van Aliens.

Jaren hebben de bewoners van de planeet uit het stelsel van Trappist 1 de Belgen in het geheim bezocht, en hun de fijne kneepjes van het brouwersvak geleerd. Monniken hebben het verder ontwikkeld, en zo is het bier ontstaan wat wij heden ten dage drinken.
De Belgen mochten natuurlijk niets verklappen, want dan worden er heilige huisjes omgeschopt. En dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.
Toen de Aliens weer weggingen, hebben zij hun recept achter gelaten.
Zo moet het wel zijn gegaan, alhoewel? Zijn de Aliens wel weggegaan? Misschien zijn zij gebleven, en hebben zij zich gevestigd tussen de Belgische bevolking?
Het zou zomaar kunnen, ga maar eens een middagje op een willekeurig terras in Brussel zitten, en kijk eens wat er allemaal langsloopt. Wedden dat je tot een bepaalde conclusie komt?

De ster Trappist 1 ligt echt heel ver weg, en men heeft ontdekt dat er op de planeten er omheen water is. Hoe weet je dat nou vraag ik mij dan af?
Trappist 1 is een ster waaromheen planeten draaien, en op deze planeten zou mogelijk leven kunnen zijn.
Op Trappist 1 kun je niet leven, maar mogelijk wel op de planeten eromheen. Wie weet? Ik weet het in ieder geval niet, maar als daar water is, dan is er ook bier. Niks menselijks is een Alien vreemd.
Bier is een echte intergalactische drank, die zich over vele Melkweg stelsels heeft verspreid! Ze zeggen dan wel in de hemel is geen bier.
Maar dat valt nog te bezien.
Ik neem ondertussen mijn 10e fles bier terwijl ik dit stukje schrijf.
Hik hik is het te merken..........?

Eppo