28. jun, 2017

Snakes!

Het schijnt dat de Noordamerikaanse Stierslang zich nu definitief vestigt in onze duinen. In de regio Wassenaar is er onlangs een gevangen op een golfbaan.
Het reptiel kan wel 2 meter lang worden, maar is niet giftig.
Niet dat wij als Nederlanders dan opgelucht zijn, want als het gaat om slangen heerst er altijd een soort van hysterie. Alsof de wereld vergaat. Ik vind dat altijd wel vermakelijk.
Laatst bij ons in de buurt werd ook een slang gesignaleerd, ontsnapt zo bleek later, uit een terrarium van een buurman.
Maar de paniek die er in de buurt was ontstaan! De blinde paniek!
Buurman doe alle ramen en deuren dicht, anders glipt de slang bij je naar binnen! Snel alles sluiten, want o jee de slang komt eraan!

Een dergelijk bericht heeft op mij een averechts effect. Dit soort berichten maakt de Freek Vonk in mij wakker. In gedachte zie ik mij naar het monster duiken, vechtend met het ondier rol ik over de grond, terwijl ik van alles vertel over zijn levenswijze en wat voor een soort het is. Tot zover mijn gedachten, mijn kennis over slangen gaat niet verder als wat ik op Google kan vinden. Maar ik weet dat slangen niet zomaar mensen aanvallen, het gevaar valt over het algemeen reuze mee. Dus ik erop af ik wilde die slang wel eens zien!
Helaas was de Reuze Python reeds onder een stapel kreupelhout verdwenen, en in afwachting van de Dierenambulance leek het iedereen beter om het dier met rust te laten.

Maar het laat je niet los, een echte slang in de buurt. Het was stil in de buurt doodstil, niemand was nog buiten behalve de buren die het dier in hun tuin hadden. Zij wisten het al, hij is niet giftig dus geen paniek.
Maar de mensen die hem nog niet hadden gezien maakten voorstellingen van enorme Anaconda´s in hun hoofd. Zij zagen menig kind in hun gedachten verslonden worden, of hun geliefde huisdier geheel te zien worden doorgeslikt.
Dus bleef iedereen maar binnen. Ik niet ,bang als ik was, dat ik zou gaan missen als de Dierenambulance medewerkers het gevecht zouden aangaan. Maar zover komt het niet.
De buurman die op zoek was naar zijn huisdier, pakt de slang op en loopt er mee weg, het monster was zeker 80 cm!
Als een echte Freek Vonk!

Kruipen reptielen langs onze huizen, wees niet bang zo krijg je geen last van muizen.

Eppo