10. jul, 2017

Ouder en ouder!

We worden steeds ouder, tenminste als we de onderzoeken die daar worden gedaan, moeten geloven.
Ik geloof er niets van, en dat komt door de stelling die ik laatst in een dagblad las. “In 15 jaar is de levensverwachting van pasgeboren baby’s met 5 jaar gestegen.”
Gelooft u het maar rustig, maar ik vind het raar dat je van een pasgeboren baby al weet dat hij/zij ouder en ouder wordt?
Oke we worden ouder dan mensen uit de middeleeuwen, we hebben betere medische zorg dan toen, en beter voedsel daarnaast is er meer dan genoeg van. Kijk dan geloof ik ook wel dat we ouder worden. Maar om nou te zeggen dat we in de nabije toekomst over de honderd jaar gaan worden? Ik geloof er helemaal niks van.

We blijven heus niet steeds ouder worden, ik bedoel, ik ben van de Patatgeneratie van deze generatie worden wij lang niet allemaal honderd jaar. De meeste niet durf ik wel te zeggen.
En de generatie na ons is een slik, spuit, blow en snuif generatie!
Die worden echt geen honderd! Nee daar geloof ik ook niks van.
Degene die dit wel geloven zitten in onze regering.
Onze regering wil de pensioen leeftijden opschroeven, eigenlijk willen ze er helemaal vanaf, maar dat lukt nu nog niet.
Dus komen deze onderzoeken ze wel heel goed uit.
Minder Pensionado’s betekend minder kosten, het is goedkoper om de oudjes de bijstand in te trappen, als ze AOW en een aanvullend pensioen te geven.

Natuurlijk heeft de overheid geen zeggenschap over de pensioenfondsen, maar als een minister na zijn 4 jaar een mooi baantje zoekt. Dan kan dit mooi bij een pensioenfonds.
Top heren bij dit soort fondsen kosten een hoop geld, dus dit wordt dan mooi betaald uit de bespaarde pensioengelden.
Doemdenken? Misschien wel, maar het is toch wel raar dat we zogenaamd steeds ouder worden. terwijl we steeds ongezonder leven. Dat gaat er bij niet meer in!
Misschien trapt u er nog wel in? Dat is aan u, maar ik doe niet meer mee. Onze generatie is die van de Pensioenlozen, wij krijgen het pensioen waarschijnlijk niet meer. En al wat ons rest is de bijstand, nadat je eerst je zuur verdiende spaarcenten op moet maken.
Een mensen lichaam slijt nou eenmaal, bij de een wat sneller dan bij de ander. Maar we worden echt niet allemaal honderd jaar.

Ouder worden is dat fijn? Alleen als er goede voorzieningen zijn!

Eppo

 

Opmerkingen

13.07.2017 15:10

Toos

Ezel staat voor domheid. Vindt je ik ben ook dat ze achter hun geld aanmoeten ? Gelukkig hebben wij nooit meegedaan aan die truc van criminelen.wij hebben het anders gedaan.

13.07.2017 08:58

Toos

Ik vraag me af waarom laten de pensioengerechtigde niet van zich horen.

11.07.2017 17:36

Toos Limonard

Oud zijn is leuk, maar de bijverschijnselen die er verschijnen, zijn niet om te pruimen. En 100 jaar hoeft voor mij niet. Ze kunnen het nu al niet aan. En nog iets: pensioen daar heb je voor betaald!

13.07.2017 06:37

Eppo

Inderdaad Toos we hebben voor ons pensioen betaald. Maar het is nu een wortel aan een touwtje geworden, waar de ezels achteraan lopen.