19. jul, 2017

Tuintegeltax!

Het gebeurt mij niet vaak dat een onderwerp waarover ik schrijf zo belachelijk klinkt, dat ik de titel er naar vernoem.
Maar dit keer is het onderwerp even belachelijk als het klinkt.
Tuintegeltax, ja hoor de Kasteelheren hebben weer iets bedacht om hun lijfeigenen te knechten.
Weer een nieuwe idiote belasting op gemeentelijk niveau, bedacht door een net zo slim. als in en in slecht brein.
De reden van deze belasting is, wij met zijn allen teveel tegels en straatwerk in onze tuinen hebben. En dat daardoor het water niet weg kan zakken. Wat een flauwe kul, maar het is weer een nieuwe reden om ons geld uit de zak te kloppen.
Welke zwakbegaafde idioot bedenkt zoiets?

Als ik deze nieuwe belasting om mijzelf projecteer, dan moet ik dus gaan betalen als ik meer als 90% van mijn tuin met steen heb gestoffeerd. Dan moet ik gaan betalen want het water kan niet snel genoeg weg. Ja hoor daar gaan we weer, is de overheid vergeten dat wij burgers nog recht hebben op geld, van allerlei tijdelijke maatregelen die nooit zijn teruggedraaid?
Als we dat geld nou eens niet terugkrijgen, en de overheid de komende 100 jaar afziet van nieuwe belastingen of verhogingen daarvan. Dan staan we eindelijk quitte! Niks aan de hand!
Maar onze overheid wil niet quitte staan, ze willen ons beroven van onze laatste centen. De Tollenaars van de gemeente, waarvan de vaders ongetwijfeld 72 jaar geleden in bruine hemden rondliepen, willen bloed zien. Ons bloed, en ze genieten van het uitknijpen van de burgers.

Als ik mijn situatie over onze hele buurt uitsmeer, dan zul je zien dat hooguit maar 10% van de tuinen is bestraat.
Maar ja met deze wetenschap kun je geen geld afpakken, dus verzinnen ze hun eigen waarheid!
Maar stel op een dag staat zo’n mafkees met een meetlint aan mijn deur, om mijn straatwerk op te nemen. Dan is toch de kans groot dat ik moet gaan dokken. Maar daar weet ik wel wat op? Ik heb veel straatwerk vanwege veel kattenstront die ik anders in mijn tuin krijg.
Als ik word aangeslagen, dan haal er net zoveel tegels uit dat ik onder de 90% kom. De kattenstront spaar ik de hele week op in een emmer. En iedere maandag morgen, kiep ik deze emmer leeg in de hal van het gemeente huis. Het helpt niets als ik het alleen doe, maar als iedereen dit gaat doen, nou dan komen we heus wel ergens?

Gooi de gemeentehuizen vol met stront, misschien houden ze dan eindelijk hun mond!

Eppo