5. okt, 2017

Hallo Ween!

Het zal u waarschijnlijk niet zijn ontgaan, het is weer zover, overal liggen Pompoenen met enge gezichten, en Bezemstelen voor de deur.
Dan kan het bijna niet anders of Halloween komt eraan!
Dit uit Amerika overgewaaide Sint Maarten feest, is tegenwoordig helemaal hot. We doen het wel iets anders als de Yanks. Wij laten de kinderen niet verkleed als Vampier of Zombie snoep ophalen, maar komen toch aardig in de buurt. Ik vind het helemaal niks, al die verkleed partijen. Kom in het dagelijks leven al genoeg enge mensen tegen!
Maar goed, hele volksstammen vinden het wel leuk, en leggen Pompoenen bekleed met synthetische spinnenwebben in hun voortuin.

Je kunt ook naar speciale Halloween theater en bioscoop voorstellingen toe.
En als dat niet eng genoeg is, kun je ook naar pretparken gaan die speciaal voor dit feest acteurs inhuren, om u de stuipen op het vege lijf te jagen.
En waarom? Waarom vinden mensen het leuk om een enge Clown met een draaiende kettingzaag achter zich aan te krijgen?
Of een lelijke heks met een wrat op de neus, en een bos haar uit ieder neusgat tegen het lijf te lopen?
Ik begrijp het niet, is het leven niet gecompliceerd genoeg?
Nee we hebben Adrenaline nodig! En een vlijmscherp mes in de hand van een enge man met uitpuilende ogen, maakt dat je lijf liters van dit spul produceert!

Vroeger als kind kenen wij naar Eric Engerd op tv, mijn God wat waren we bang van die man? Of Eucalypta de heks uit Paulus de Boskabouter? Nachtmerries kreeg ik van haar! Maar tegenwoordig is dat niet meer genoeg? Onze kinderen moeten belaagd worden door levensechte idioten, met de meest gevaarlijke attributen in hun hand! Gewoon een beetje eng kan niet meer, dat is voor watjes.
En het is eigenlijk best logisch, kinderen van nu kijken naar echte gruweldaden van IS op You Tube. Daar kan een Eric Engerd natuurlijk niet tegenop?
Echt moet het lijken, je moet het in je broek doen van angst, dat is pas leuk!
Echt genieten doe je met kromme tenen en een steen in je maag, heerlijk gevoel. Lekker dat gevoel van dooie vingers en droge mond, die je belet om het van angst uit te schreeuwen.

Dat de angst regeert, dat is het wel weert!

Eppo