8. nov, 2017

Me Too?

Ik heb het zo langzamerhand wel een beetje gehad hoor!
Het duurt nu al weken, het kan toch niet waar zijn?
Het lijkt net of half bekend Nederland, op de een of andere manier in zijn eer is aangetast. Laat ik het maar netjes zeggen.
Dat kan toch niet zo zijn? Bijna alle acteurs en actrices hebben het meegemaakt. En niet alleen acteurs maar de de halve wereld?
Ik weet het niet hoor! Wat heb ik eigenlijk een saai leven, ik maak nooit zoiets mee? Natuurlijk aanranding is iets vreselijks als het je overkomt, maar ik zeg dat, met de nadruk op als.
Want ik heb erg veel moeite met het geloven van al die bekende figuren, die opeens volop in de belangstelling komen te staan.

Insinuatie? Ja zeker wel, maar het is ook een gevoel. Een gevoel van hier klopt iets niet. En dat dit dan ook zo allemaal via de sociale media wordt gedeeld?
Als je bekend wil worden en blijven, is sociale media een krachtig medium.
En natuurlijk, als het echt waar is? Mea Culpa 1000 maal, mijn allergrootste verontschuldigingen.
Maar het is gewoon een onderbuik gevoel, ik kan het niet anders omschrijven.
Laten we hopen dat het snel voorbij is, dit gedoe, want ik trek het echt niet meer. Stel je voor dat het allemaal wel waar is, in wat voor een land leven we dan eigenlijk? Een land vol met notoire viespeuken, vieze mannetjes die onschuldige mensen in de val lokken, dan staat er eentje op iedere straathoek!
Tenminste als het allemaal waar is?
Wat ook zo raar is? Mensen die het is overkomen, doen vaak geen aangifte?

Er is een handjevol die dit wel doet, en ik ben dan ook benieuwd wat de rechter er van vind. Want tenslotte horen deze zaken in de rechtszaal thuis.
Voorlopig duurt het nog wel even voort, en als het allemaal echt is dan moet dat ook. Want wat voor een signaal geef je als samenleving af, als je daar niets mee zou doen? Het is wel goed zo, maar het onderbuik gevoel wil maar niet weggaan. Kan er ook niks aan doen? Ben ook maar een mens!
Het waait wel weer over, op naar de volgende gekte zal ik dan denken.
Wat komt er dan weer op ons af?
Ik hoop dan toch iets wat meer onschuldig is.
Het komt vast goed, daar vertrouw ik dan maar op.
Ik ga wel weer verder met mijn saaie leventje, zou best wat opschudding kunnen gebruiken.
Alhoewel op dergelijk vermaak zit ik ook niet te wachten.
Dan maar saai, het is niet anders.

Ben je saaier dan een oude fiets? Bij Me Too horen, nee dat is ook niets!

Eppo