22. nov, 2017

Night shift!

Gelukkig we hebben weer een primeur, tenminste het is wel al eens eerder gebeurt, maar wij kennen het fenomeen niet zo goed.
Ik heb het over de Filibuster! Dat is heel lang praten om iets te voorkomen.
En wij hadden er een, tenminste het is geprobeerd door de PVV en 50 Plus.
Deze partijen wilden door heel erg lang stom te lullen, voorkomen dat een omstreden wet zou worden doorgevoerd.
Het gaat om afschaffing van de wet Hillen, in het kort is dat eerst lekkermakerij door mensen te stimuleren om hun hypotheek af te lossen.
En daarna hoef je een bepaalde belasting niet te betalen
De werkelijkheid is wat ondoorzichtiger maar als ik dat ga uitleggen, dwalen we af van de echte problemen.
Een voordeel voor de spaarzame huizenbezitter is het, niet meer en niet minder. Maar nu wil het kabinet er weer vanaf, ja natuurlijk ze zijn enorm geschrokken! Zoveel vrijgevigheid past het kabinet Rutte niet!

Dit kabinet is een AVVB kabinet, hetgeen staat voor Afschaffen van Voordelen en Verhogen van Belastingen.
De wet Hillen is een belasting voordeel, dus snel afpakken die hap.
Nederland moet zoveel mogelijk gedesocialiseerd worden, sociale voordelen voor burgers moeten weg, daar worden mensen alleen maar lui van.
Hup weg ermee, neem nou Amerika? Dat is een lichtend voorbeeld van een land, waar zorgen voor elkaar op de allerlaatste plaats komt!
Kabinet Rutte vind dat een dergelijk systeem veel beter is, goed voor de grote bedrijven die een bedrijf beginnen in ons land. Alleen op papier en voor het belasting voordeel natuurlijk. We liegen de bevolking wel voor dat er veel banen gaan komen, dat geloven die sukkels wel!

Dus hulde aan de PVV en 50 Plus, zij proberen er tenminste nog wat tegen te doen. Als is het wel raar zo'n Filibuster. Je kan als Kamerlid spreektijd aanvragen, en kennelijk mag je dan vertellen wat je wilt, al lees je een telefoonboek voor. Dat is natuurlijk wel raar, alhoewel als je politici hoort praten dan past dit er eigenlijk wel bij.
Maar goed de coupe is maar gedeeltelijk gelukt, het afschaffen van de wet Hillen gaat toch door, maar ze hebben het wel mooi 8 uur vertraagd.
En dat is toch fijn, ik zie het als een begin. De eerste daad van verzet tegen de Democratuur van dit Kabinet!
Ik weet ook wel dat er na Rutte weer nieuwe dieven komen, maar er zullen dan ook weer nieuwe Robin Hoods opstaan.
Zo blijft de balans in evenwicht.

Als hoge heren nachtdienst gaan draaien, zullen ze de bevolking opnieuw
gaan naaien.

Eppo