7. dec, 2017

Je Wie Za Lem?

De president van de USA heeft de zaken behoorlijk op scherp gezet!
Door te verklaren dat Amerika vind dat Jeruzalem de hoofdstad is van Israël, heeft hij in 1 klap tientallen jaren vredesonderhandelingen teniet gedaan!
Dat is natuurlijk weer een geweldige actie, zo eentje die je alleen Trump kan
verwachten. Maar hoe zit het eigenlijk met Jeruzalem?
Jeruzalem is een heilige stad, zo eentje waar je van zeggen kunt, 2 geloven op 1 kussen, daar slaapt vast de Duivel tussen!
De Joden zeggen dat het hun heilige stad is, maar dat zeggen de Moslims ook?
Maar hoe zit dat dan? En van wie is de stad nu eigenlijk?
Feit is dat de Palestijnen er al heel lang woonden. En dat de Joden daar na de 2e Wereldoorlog het land Israël hebben opgericht, dit met steun van de rest van de wereld. Palestijnen werden verjaagd, dat gebeurt nu nog steeds, en de Joden kregen hun land! Want die hadden er recht op? Tenminste dat vond een groot gedeelte van de wereld van wel.

Lekker makkelijk het land van iemand anders weggeven, maar het is gebeurt.
Het werd goed gepraat door verhalen over historische gronden, en meer van dit soort geneuzel. Maar hoe zat het eigenlijk zo vlak na de oorlog?
Hier in West Europa vonden we het eigenlijk wel best dat Joden uit hun huizen werden gehaald, en werden gedeporteerd. Onze eigen politie speelde hier destijds een grote bedenkelijke rol bij.
De lege huizen van de slachtoffers werden weggeven aan andere burgers, en dan is het niet handig als er na de oorlog mensen terugkomen om hun bezittingen op te eisen. Dus dan maar een eigen staat, en sindsdien is het oorlog in het beloofde land. Hadden we dit maar nooit gedaan, het hek is nu volledig van de dam?
Maar ondanks alles werden er hele kleine stapjes vooruit gemaakt, richting de vrede.

Jarenlang is er onderhandeld over de vrede in het Midden Oosten, en nu komt er een lomperik, met een rooie pruik die alles weer afbreekt?
Ben nu wel benieuwd of West Europa het voorbeeld van Amerika volgt?
Ik hoop van niet, laten Israël en Amerika hier maar alleen in staan.
We hebben zo langzamerhand wel genoeg aangericht.
Stoppen nu over Jeruzalem, de stad kan heus wel van iedereen zijn die er belang aan hecht? Doe toch eens een beetje toleranter? Wat zou de wereld zijn zonder geloof? In ieder geval een stuk verdraagzamer denk ik zo.
Ik hoop dat het verstand wint van de dommeriken, dat vind ik wel een mooie kerstgedachte. Vrede op aarde is zo cliché!

Jeruzalem stad van God? Wat is dat eigenlijk rot!

Eppo