13. dec, 2017

Waiting game!

U heeft het ook vast wel eens meegemaakt, u zit te wachten op iets dat komt.
Lekker vaag weer, maar ik bedoel, we maken allemaal wel eens een wacht moment in ons leven mee.
En dan bedoel ik niet de keren dat u in een wachtrij van 3 uur stond in een pretpark. Nee ik bedoel echt wachten, iets wat u onbedoeld kan overkomen.
Momenteel zit ik zelf in zo'n situatie, ik zit op dit moment te wachten op de bezorger van een pakje. En dat is best spannend.
Vroeger niet, toen bestelde je iets, en je zag wel wanneer het werd bezorgd.
Er zat geen enkele vorm van spanning in, oké misschien was het spannend of het überhaupt werd bezorgd, maar echt spannend over wanneer? Nee dat niet.
Wat het nu zo spannend maakt is de berichtgeving!

Het begint al als je online iets hebt besteld, kort daarna komt de eerste email, "uw pakket is aan de bezorgdienst afgegeven" dat is de eerste aankondiging. Je weet dat je pakket onderweg is.
Daarna, meestal de volgende dag wordt het nog spannender.
Je krijgt een email, "uw pakje is aan de bezorger meegegeven".
Het aftellen is begonnen, volgende bericht "uw pakje wordt tussen 10 en 10:30 bezorgd"! O jee chips ik ben niet thuis wat nu?
Snel naar de website van de bezorgdienst toe, het bezorg moment aanpassen naar een moment dat je wel thuis bent. En wachten maar weer!
Wachten op wat er gaat komen, ik kijk om de minuut op mijn telefoon, want ook ik, kan daar tegenwoordig mijn email op ontvangen.

Wachten duurt lang, waar blijft die email nou?
Gelukkig daar is hij eindelijk, de bezorger is naar u onderweg.
En die zin is dodelijk voor mij, onderweg is mooi maar graag meer details?
Hoe laat komt hij? Maar nee hoor ik moet ook nu gewoon wachten.
En dat duurt lang, heel erg lang. Waar blijft mijn pakketje nou?
Het duurt lang, ik probeer mij te ontspannen door wat naar de tv te kijken. Maar als ik tv kijk zie ik ook wat er buiten gebeurt. Stopte daar een auto? Nee toch niet? O ja toch wel? Ach nee het is de buurman die thuiskomt. Wat een zenuwsloperij, hadden ze die laatste email maar nooit verzonden! Het duurt lang heel erg lang.
Met 1 oog houd mijn telefoon in de gaten voor het geval dat er nog een email komt, en met mijn andere oog kijk ik naar de deur.
En net als ik dit stukje aan het schrijven ben gaat de deurbel, daar is de bezorger met het pakje. Gelukkig maar geen stress meer, alles valt van mij af.
De arme man moest eens weten........!

Wachten in de wetenschap van, duurt altijd heel erg lang!

Eppo

Ps er zit een lamp in het pakje.